×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 20 december 2012 | 2521x bekeken | Leestijd: 1 minuut

News2Learn – begrijpend lezen, luisteren en kijken

News2Learn is een methode waarin Mediawijsheid wordt gecombineerd met begrijpend lezen, luisteren en kijken. Als basis worden actuele teksten, nieuwsfoto’s en -video’s gebruikt.  Deze nieuwsitems gaan vergezeld van richtinggevende instructies en -vragen voor leerkrachten en opdrachten voor leerlingen.

News2Learn: afgeschermde online leeromgeving
Net als op sociale media kunnen leerlingen, docenten en ouders in de transparante maar afgeschermde online leeromgeving met elkaar communiceren over het nieuws. De activiteiten worden zowel op school als thuis uitgevoerd. Zo verbindt het concept school en gezin. News2Learn biedt een evidence-based leerlijn begrijpend lezen, luisteren en kijken, met een geïntegreerde leerlijn media-educatie.  De website biedt niet alleen plaats aan nieuwsitems, maar ook aan feeds van Twitter en Facebook.

Begrijpend lezen voor groep 5 t/m 8
Kinderen vanaf groep 5  tot en met 8 worden door  News2learn vaardiger in begrijpend lezen. Ze leren de juiste strategieën en beschikken over een tool die leren aantrekkelijk maakt. De school verbindt met News2Learn het leren aan de actualiteit. Tegelijkertijd worden de leerlingen bewuste consumenten en producenten van sociale media. Ze oefenen zich in het gebruik en de waardering van de verschillende media. Ook krijgen ze meer en meer gereedschappen om hun burgerschap volwaardig in te vullen. News2Learn is gebaseerd op een christelijke onderwijsvisie.

Deelnemers
News2Learn is een samenwerkingsproject van:

  • Colon
  • Erdee Media Groep
  • Stichting Mediawijzer, een samenwerkingsverband van diverse organisaties op het gebied van media, opvoeding, onderwijs en jeugdwerk. Uitgangspunt bij al het handelen van Mediawijzer is de Bijbel als Gods Woord, opgevat naar de drie formulieren van enigheid (www.mediawijzer.nl)
  • Projectleider: Dik van Kleef, Colon
  • Taalexpert: Marije Heijdenrijk, Bazalt

Tijdspad
De pilot voor News2Learn is gepland in januari 2013. De oplevering van het uiteindelijke product staat gepland op 30 oktober 2013.

News2Learn wordt gerealiseerd met behulp van de Mediawijzer Stimuleringsregeling 2012 van Mediawijzer.net.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.