×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 7 juni 2011 | 11x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Nederlandse PABO-studenten uitgenodigd voor voorpremière Trust

Mediawijzer.net nodigt alle Nederlandse PABO-studenten uit voor de voorpremière van de film Trust op 11 juni. In Trust wordt op een aangrijpende manier het verhaal verteld van de 14-jarige Annie, die online voorgoed haar onschuld verliest. Met deze voorpremière wil Mediawijzer.net onder PABO-studenten aandacht vragen voor het thema mediawijsheid. Naast Trust wordt ook MediaMasters2011 geïntroduceerd. Een interactief mediawijsheidspel voor groep 7, om zelf met mediawijsheid in een stage-klas aan de slag te gaan.

Trust
(VS, David Schwimmer, 2011. NL première 16 juni 2011)

De familie Cameron is het perfecte voorbeeld van een gelukkig Amerikaans gezin. Alles loopt voorspoedig tot het moment dat de veertien jaar oude Annie (Liana Liberato) haar eerste vriendje, Charlie, leert kennen via internet.

Na maanden van onschuldig communiceren via het web besluit Annie, in een weekend dat ze alleen thuis is, af te spreken met Charlie. Dan komt ze er op een afschuwelijke manier achter dat Charlie (Chris Henry Coffey) niet is wie hij aanvankelijk is.

Geschokt door wat hun dochter aangedaan is, gaan Annies ouders (Clive Owen en Catherine Keener) de strijd aan om hun dochter in het reine te laten komen met wat er gebeurd is in haar tot dan toe onschuldige leventje. Een strijd die het hele gezin dreigt te verscheuren…

Bekijk de trailer van Trust

MediaMasters2011
Voorafgaand aan de film wordt er ingegaan op het thema Mediawijsheid en wordt de trailer van MediaMasters vertoond. MediaMasters is een super spannend, levensecht spel dat in groep 7 en in de media wordt gespeeld. Waarbij leerlingen moeten overleggen, samenwerken, zelf media maken en inzicht hebben in wat er speelt. En bewust omgaan met vragen als: wat is echt en wat niet? Is iedereen te vertrouwen? Wat vertel je over jezelf? Alle leerlingen laten zien hoe mediawijs ze zijn en ontvangen na afloop hun officiële Media Master.

MediaMasters2011 vindt plaats in de Week van de Mediawijsheid van 21 t/m 27 november 2011. Tijdens deze week vinden ook in de openbare bibliotheken activiteiten plaats om iedereen wegwijs te maken in het gebruik van verschillende media.

Aanmelden
Aanmelden voor de voorpremière kan gratis via het aanmeldformulier. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt. Na aanmelding wordt direct vermeld of er nog plaatsen vrij zijn. Gelukkigen ontvangen 9 juni een bevestigingsmail, die meegenomen dient te worden op 11 juni. De exclusieve voorpremiere is alleen voor PABO-studenten. Locatie: Bioscoop Het Ketelhuis, Westerpark Amsterdam, Zaterdag 11 juni, 10.30 uur.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.