×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 3 maart 2011 | 243x bekeken

Nederlands Jeugdinstituut publiceert onderzoek naar mediagebruik, jongeren en seksualiteit

Wat is het verband tussen het mediagebruik van jongeren en hun opvattingen over seksualiteit? Het Nederlands Jeugdinstituut heeft een onderzoek gedaan om antwoord te krijgen op deze vraag. Het resultaat van dit onderzoek is te lezen in de publicatie ‘Seks in de media: wat doen jongeren ermee?’

Onderzoek
Het onderzoek was een samenwerking van het Nederlands Jeugdinstituut en het Rutgers WPF (Rutgers Nisso Groep en World Population Foundation). In voorjaar 2008 en najaar 2009 werkten 600 jongeren van 12 tot 18 jaar mee aan dit onderzoek. Zij vulden een vragenlijst in over hun mediagebruik en hun ervaringen met seksualiteit.

Conclusies
De belangrijkste bevinding van het onderzoek is dat het gebruik van de onderzochte mediagenres niet tot meer grensoverschrijdend gedrag leidt. Wel blijkt dat jongens met meer grensoverschrijdend gedrag bepaalde mediagenres, zoals porno en bepaalde muziekzenders, juist vaker opzoeken. Bij laagopgeleide meisjes hebben vooral tijdschriften die een sterk geïdealiseerd beeld van het uiterlijk presenteren, en profielsites, een negatief effect op hun lichaamsbeeld.

Download de publicatie ‘Seks in de media: wat doen jongeren ermee?’

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.