×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 19 januari 2011 | 26x bekeken | Leestijd: 1 minuut

“Nederlanders lopen achter op rest van online wereld”

Dat is één van de resultaten van Digital Life, de meest omvangrijke studie naar online gedrag die ooit werd uitgevoerd. Het onderzoek werd eind 2010 gepresenteerd door het wereldwijde onderzoeksbureau TNS. TNS NIPO (onderdeel van TNS) nam het Nederlandse gedeelte van het onderzoek voor zijn rekening.

Nederland vs. de wereld
Hoewel vaak wordt gedacht dat Nederland één van de voorlopers is in het gebruik van de online wereld toont het onderzoek een tegenovergesteld beeld. Wereldwijd is internet het meest gebruikte mediakanaal. Juist in opkomende markten wordt het internet zeer actief en intensief gebruikt. Tegelijkertijd werd in gevestigde markten een veel lagere mate van betrokkenheid gemeten. Van het internetgebruik wordt de meeste tijd besteed aan sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter. 46% van de online populatie gebruikt social media dagelijks tegenover 28% van de Nederlanders.

Ook blijkt dat in gevestigde markten een grotere voorkeur wordt getoond voor internetgebruik op de PC dan op de mobiel in vergelijking tot bijvoorbeeld Afrikaanse landen waar het tegenovergestelde wordt waargenomen. Dat heeft te maken met het feit dat de PC zijn intrede relatief laat deed in Afrika. De gebruikers aldaar stappen direct over op het mobiele internetgebruik.

Lees het hele bericht voor meer interessante conclusies en toelichtingen

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.