×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 8 februari 2011 | 7x bekeken

Nederlanders beveiligen computers het vaakst

Van alle Europeanen blijken Nederlanders het meest bedreven te zijn in het beschermen van hun computer met beveiligingssoftware. Dat blijkt uit onderzoek van Eurostat, het statistische bureau van de Europese Unie.Volgens het onderzoek had tussen medio 2009 en medio 2010 in totaal 96 procent van de Nederlanders zijn of haar computer met beveiligingssoftware beschermd, het Europees gemiddelde ligt op 84 procent. Letland is hekkensluiter met 64 procent.

Uit het onderzoek blijkt verder dat digitale infecties het vaakst plaatsvinden in Bulgarije, waar 58 procent van de computergebruikers in de laatste helft van 2009 en de eerste helft van 2010 door malware is getroffen. Oostenrijk blijkt het veiligst te zijn met een besmettingspercentage van 14 procent.

Misbruik
Van alle Europeanen werd 4 procent de dupe van misbruik van persoonlijke informatie en privacyschending, tegenover 6 procent in Nederland. Van de Europese computergebruikers is 3 procent in de periode van onderzoek financieel gedupeerd, ten gevolge van phising of creditcardfraude.

Eurostat heeft het onderzoek gepubliceerd in het kader van ‘Safer Internet Day‘. Op deze jaarlijks terugkerende dag (elke tweede dinsdag van februari) wordt in heel Europa aandacht gevraagd voor veilig internetgebruik door jongeren.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.