×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 24 oktober 2012 | 15x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Nationale Ouderavond 2012: Jongeren en social media

Wil je weten hoe je als ouder je kind bewust laat omgaan met media en daar een belangrijke rol bij kan spelen? Kom dan naar de Nationale Ouderavond in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum op dinsdag 27 november om 19.30 uur.

Rol van ouders bij mediaopvoeding
Mobieltjes aan de eettafel, huiswerktips delen via twitter, een uitnodiging voor een verjaardagsfeestje online plaatsen. Social media is voor jongeren een vanzelfsprekend onderdeel in hun leven en biedt veel kansen. Maar soms onderschatten ze de risico’s en zien niet altijd alle mogelijkheden. Ouders kunnen een belangrijke rol spelen in bewust omgaan met media.

Ouderavond
Presentator Sipke Jan Bousema leidt je door de avond heen. Je wordt meegenomen in herkenbare (gezins)situaties. Met medewerking van onder andere Aaf Brandt Cortius die een tipje van de sluier oplicht over het mediagedrag in haar gezin. Ook krijg je bruikbare tips van experts zoals Remco Pijpers van Mijn Kind Online en Justine Pardoen van Ouder Online.

Over de Nationale Ouderavond en de Week van de Mediawijsheid
De Nationale Ouderavond maakt onderdeel uit van de Week van de Mediawijsheid. In deze Week (23-30 november 2012) vraagt Mediawijzer.net aandacht van ouders, kinderen en leerkrachten voor het belang van Mediawijsheid. Dit jaar is het thema Stijl van leven. Wat doen media met je gezondheid en welke invloed hebben ze op je relaties en identiteit? De Nationale Ouderavond is een initiatief van Mediawijzer.net in samenwerking met stichting Mijn Kind Online, J/M voor Ouders, Ouders Online, Beeld en Geluid en Vodafone.

Aanmelden
Wil je de Nationale Ouderavond bijwonen in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid?

Meld je aan voor de Nationale Ouderavond

Livestream
Het evenement wordt ook live gestreamd voor een ieder die niet naar Hilversum kan komen. De uitzending start om 19:55 uur en is te bekijken via www.jmouders.nl/mediawijsheid.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.