×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 31 juli 2013 | 25x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Mobile for Good Europe Awards 2013: maak je eigen onderwijsapp

Heb je een idee voor een app om het onderwijs te verbeteren of ben je een app aan het ontwikkelen voor docenten of scholieren? Mobile for Good Europe Awards organiseert een wedstrijd voor onderwijsapplicaties waarmee je een geldprijs tussen de 5.000 en 30.000 euro kunt winnen om de app te realiseren.

4 categorieën
De Mobile for Good Europe Awards is een wedstrijd voor nieuwe applicaties (apps) voor iOS en Android die een maatschappelijke bijdrage leveren. In totaal wordt 200.000 euro aan prijzengeld verdeeld over de winnaars. Je kunt meedoen aan 4 categorieën: educatie, toegankelijkheid, gezondheidszorg en publieke diensten

Voordelen mobiele technologie voor onderwijs
Mobiele technologie biedt vele voordelen voor het onderwijs. Zo maakt het educatie beter toegankelijk doordat je onderwijs tijd- en plaats onafhankelijk kunt volgen. Daarnaast maakt mobiele technologie het mogelijk om onderwijs te personaliseren en soms goedkoper aan te bieden. Ook belangrijk: het sluit aan op de belevingswereld van leerlingen en je verrijkt hun lessen.

Waarom Mobile for Good Europe Awards?
Vanwege bovenstaande voordelen is Mobile for Good Europse Awards op zoek naar prototype-apps voor het onderwijs die de leraar kunnen ondersteunen, resultaten kunnen verbeteren of gelijke kansen kunnen bevorderen. De wedstrijd is bedoeld voor basis-, middelbaar-, hoger onderwijs of ‘life long learning’.

3 typen apps voor onderwijs

 1. Empowerment van de leraar
  Het gaat hier om apps die docenten en opvoeders in staat stellen om hun mobiele telefoon als geïntegreerd instrument toe te passen in hun werk. Veel docenten zien mobiele technologie nog als extra werk. Ze zijn sceptisch over mobiele technologie. Ze denken dat het studenten afleidt of zelfs aanmoedigt om misbruik van te maken. Er is dan ook behoefte aan ideeën die docenten in staat stellen controle te hebben over het gebruik van mobiele technologie. Als docenten de waarde en voordelen inzien van het gebruik van mobiele technologie zijn ze meer gemotiveerd om apps te integreren in hun lessen.
 2. Verbeteren van resultaten
  Mobiel leren maakt het makkelijk om te monitoren en te evalueren wat een scholier/student precies geleerd heeft. Analytische apps kunnen bijvoorbeeld leerproblemen en obstakels bij studenten tijdig identificeren. Het analyseren van gegevens kan ook bijdragen aan het verbeteren van een onderwijsprogramma doordat uit de gegevens duidelijk wordt op welke gebieden studenten de meeste fouten maken.
 3. Bevorderen van gelijke kansen
  Dit heeft betrekking op zowel gelijkheid als sociale mobiliteit.

Beoordelingscriteria Mobile for Good Europe Awards
Voor de categorie educatie worden de volgende criteria gehanteerd:

 • Maatschappelijke impact en waarde voor de eindgebruikers
 • Technische en operationele haalbaarheid
 • Economische en financiële levensvatbaarheid
 • Innovatie, creativiteit en originaliteit
 • Prototype of afgewerkte apps die voor de finale van de wedstrijd kunnen worden getest

De jury zal ook kijken naar de ervaring en deskundigheid van de deelnemers. De jury controleert op die manier of de deelnemers de juiste ervaring hebben om een app te ontwikkelen, of het team multidisciplinair is en of zij over de juiste vaardigheden beschikken om de app te bouwen.

Prijzengeld
Binnen elke categorie wordt de beste 3 applicaties beloond met de volgende geldprijzen: 1e plaats: 30.000 euro; 2e plaats: 15.000 euro; 3e plaats: 5.000 euro.

Deelnemen
De deadline om je aan te melden voor de Mobile for Good Europe Awards is 15 oktober 2013, 12.00 uur. De winnaar wordt bekendgemaakt op 5 december 2013 in Brussel.

Meld je aan voor Mobile for Good Europe Awards 2013

Over Mobile for Good Europe Awards 2013
Mobile for Good Awards is een initiatief van de Vodafone Foundation in samenwerking met AGE Platform Europe en de European Disability Forum.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.