[afgelast] Sessie –¬†Verleid scholen tot mediakunst

Deze sessie is wegens omstandigheden helaas afgelast.

(Nieuwe) Media staan dicht bij de belevingswereld van jongeren, omdat hun wereld een mediawereld is. Mediaeducatie richt zich daarbij echter vooral op verstandig gebruik van media, media leren gebruiken en daarmee zelf produceren. Maar media kunnen zijn meer dan dat, ze kunnen als geen ander de onderzoekende houding stimuleren; een handige grondhouding als je nog een ongewisse toekomst voor je hebt. Nieuwe spannende technologie kan uitnodigen en uitdagen, en vragen over ontwerp en gebruik oproepen waar de leerling invulling aan kan geven.

Alleen: dat krijgen we niet cadeau. De praktijk laat zien dat de inzet van mediakunst binnen scholen inhoudelijk en technisch een brug te ver is. Terwijl jongeren van alle leeftijden en alle niveaus staan te springen om ermee te werken. Wat is het probleem? Hoe los je het op? Deze workshop geeft antwoorden. En stelt nieuwe vragen.

De workshop schetst een beeld van wat educatieve mediakunst is, wat het kan bieden, en wat de actuele stand van zaken is. Waar zit de kracht? Waar de belemmeringen? We stellen oplossingen en suggesties samen om educatieve mediakunst beter in het onderwijs in te zetten en aan te pakken.

Sprekers

Ben Kamphuis