Sessie 3 – Teenage Crime Fighters: over het betrekken van digitaal vaardige jongeren bij politiewerk

Ronde 1, 13:00 – 14:00 uur, Theaterzaal 2

De politie wil gebruik maken van de digitale knowhow en het perspectief van jongeren bij digitale opsporing. Daarom worden op dit moment 40 digitaal vaardige jongeren ingezet bij de uitvoering van politiewerk. In een speciaal hiervoor ontwikkelde online community stelt de politie vragen aan de jongeren over allerlei zaken. Zo is aan de jongeren gevraagd om een groot (en risicovol) evenement als The Passion via internet te monitoren. Ook geven de jongeren informatie aan de politie over de laatste online trends, over hun ‘digitale hangplekken’ en over de manier waarop social media kunnen worden gebruikt om jongeren te ronselen voor criminele activiteiten.
Met dit project wil de politie jongeren beter kunnen bereiken, beter aansluiten bij hun belevingswereld en jongeren inzetten om internet veiliger te maken. In de sessie laten we zien hoe de online community werkt en geven we een overzicht van de bevindingen.

#casus-hooligan
Politie: “Vandaag om 18.30 uur is de wedstrijd Vitesse – Sc Heerenveen in het Gelredome Arnhem. Alle informatie is welkom”.

Sprekers

Joyce Kerstens

Doutsen van der Ploeg