Sessie 1 – Mediawijsheid? Het begint met opvoeden!

Ronde 2, 14:00 – 15:00 uur, BenGLab 1

Begin dit jaar was er een oproep om digitale media uit de kinderopvang te weren. Er zijn (terechte) zorgen over de gevolgen van teveel beeldschermgebruik door jonge kinderen. Maar is het weghouden van digitale media uit de kinderopvang de oplossing? Vergroten we daarmee niet de digitale kloof?

Wees gerust: mediagebruik in de kinderopvang is geen must, maar professionals kunnen wel het goede voorbeeld geven. Waarom niet juist inzetten op mediaopvoeding door professionals in de kinderopvang? We kunnen niet vroeg genoeg beginnen met het geven van het goede voorbeeld. Anders wordt de kloof tussen onderwijs en kinderopvang alleen maar groter. Juist nu moeten kinderopvang, scholen en ouders de handen ineen slaan. Samen werken aan mediaopvoeding en daarmee een goede basis leggen voor het werken aan mediawijsheid. Dat klinkt eenvoudig (en dat is het ook!), maar in de praktijk blijkt het lastig.
In deze workshop vertelt Denise Bontje graag kort over de rol van de kinderopvang bij mediaopvoeding en de brug die we (willen) slaan naar ouders en de scholen. Tijdens de workshop gaat zij in op de verschillende rollen die een ieder heeft in dit proces. Ze vertelt over de actieve rol die de kinderopvang kan spelen en onderzoek graag met de bezoekers hoe we de brug kunnen slaan richting ouders en het onderwijs én het werken aan mediawijsheid.

Dus wil je meer weten over de rol van de kinderopvang en praat je graag mee over het dichten van de kloof tussen ouders, kinderopvang en school, kom dan naar deze sessie en doe mee!

Sprekers

Denise Bontje