Interactief intermezzo – Campagne ABC van het Maken

Een korte film over de potentie, lol en het nut van maakonderwijs

16:00 – 16:10 uur, Theaterzaal 1

De wereld heeft een nieuwe generatie kritische makers en uitvinders nodig. Om dat voor elkaar te krijgen organiseert Platform Maker Education (FabKlas, Frysklab en Waag Society) in samenwerking met Mediawijzer.net van 23-28 mei een campagne voor meer maakonderwijs in Nederland. De aftrap en de vertoning van de bijbehorende campagnefilm vinden plaats op de MNX.

Waarom maakonderwijs? We leven in een maatschappij die bol staat van technologie en steeds sneller digitaliseert. Het is daarom van belang dat kinderen naast programmeren, ook andere vaardigheden meekrijgen die horen bij de 21ste eeuw: van oplossingsgericht denken tot ondernemen en samenwerken. Maakonderwijs kan daarbij helpen. Door iets te maken leer je problemen oplossen, de wereld beter begrijpen én deze te beïnvloeden. Belangrijke skills dus.

Leuk weetje over de film: de leerlingen uit de film zijn zélf aan de slag gegaan met allerlei bijzondere maaktechnieken om zo het gehele alfabet te fabriceren.

Extra activiteiten: Maak je wereld

De extra activiteiten op de MNX gaan over het maken van je eigen wereld. Over de wereld blijven begrijpen door te maken, door te creëren en in het maakproces te reflecteren op hoe iets werkt, hoe je kunt beïnvloeden of beïnvloed wordt en hoe je kunt bouwen. En over media als middel om iets te kunnen duiden. Kom langs bij ‘Maak je wereld’ en laat je inspireren door installaties en inspirerende initiatieven. Kijk in het programma welke activiteiten er zijn.