Extra activiteit: The Fair Grounds

TIJD: 12:00 – 13:00 UUR + 15:00 – 15:30 UUR

The Fair Grounds
The Fair Grounds is een interactief multimediaal kunstwerk, bestaand uit zes zogenaamde ‘kiddy rides’: kinderattracties die geheel bewerkt zijn en elk een high gloss unicolor polyester laag hebben gekregen in de kleuren van ‘De Stijl’, de beroemde Nederlandse modernistische kunstbeweging met onder andere Piet Mondriaan en Gerrit Rietveld. Ze zijn achter elkaar geplaatst alsof ze gezamenlijk een achtbaantje vormen. Bezoekers worden uitgenodigd op deze kinderattracties plaats te nemen; een motorfiets, een paardje, een racewagen, een helicopter, een ‘Pikachu’ en een clown op een wipwap. Elke deelnemer krijgt een VR-bril op en als de rode knop wordt ingedrukt gaat de ride van start. Elke attractie beweegt autonoom.

In de virtuele werkelijkheid (360 graden én stereobeeld) wordt binnen één minuut Venetië of Amsterdam bezocht; de stad als rollercoaster experience. The Fair Grounds is een concept en eigen werk van René van Engelenburg en Gijs ten Cate in samenwerking met filmmaker Ard van der Veldt.

Door DROPSTUFF.nl

Maak je wereld

De extra activiteiten op de MNX gaan over het maken van je eigen wereld. Over de wereld blijven begrijpen door te maken, door te creëren en in het maakproces te reflecteren op hoe iets werkt, hoe je kunt beïnvloeden of beïnvloed wordt en hoe je kunt bouwen. En over media als middel om iets te kunnen duiden. Kom langs bij ‘Maak je wereld’ en laat je inspireren door installaties en inspirerende initiatieven.