Extra activiteit: Tekenrobot in het onderwijs

TIJD: 12:00 – 13:00 UUR + 15:00 – 15:30 UUR

Tekenrobots zijn een mooi voorbeeld van een product dat voortkomt uit de doe-het-zelf-gemeenschap die steeds vaker thuis allerlei producten maakt. Met een eenvoudige mechanische aandrijving en lego kun je al een tekenrobot maken. En zelfs met een plastic bakje, drie stiften en een motortje; de Vibrobots.

Maar er zijn ook meer geavanceerde tekenrobots. Sinds kort biedt Kleinkunstig workshops voor het voortgezet onderwijs aan waarbij gebruik wordt gemaakt van tekenrobots. Stap voor stap programmeren jongeren de robot zodat deze hun eigen kunstwerk tekent. De leerlingen werken hiervoor met de software Scratch, de gevorderde leerling met Python.

Jongeren leren in deze workshop dat programmeren niet alleen een vage opsomming is van vage code, maar dat het ook creatieve output kan hebben. Het is daarmee niet alleen leuk, maar ook een bijzondere kennismaking met de mogelijkheden van programmeren.

Door Kleinkunstig

Maak je wereld

De extra activiteiten op de MNX gaan over het maken van je eigen wereld. Over de wereld blijven begrijpen door te maken, door te creëren en in het maakproces te reflecteren op hoe iets werkt, hoe je kunt beïnvloeden of beïnvloed wordt en hoe je kunt bouwen. En over media als middel om iets te kunnen duiden. Kom langs bij ‘Maak je wereld’ en laat je inspireren door installaties en inspirerende initiatieven.