Extra activiteit: Augmented reality in het onderwijs

TIJD: 12:00 – 13:00 UUR + 15:00 – 15:30 UUR

Augmented reality is een hedendaagse technologie die realiteit en de virtuele wereld met elkaar verbindt. Letterlijk betekent augmented reality: verrijkte werkelijkheid. Met een virtuele toevoeging verrijk je de werkelijkheid waar je naar kijkt. Je beweegt je smartphone over een object, zoals een stoel en je ziet op je smartphone een ingerichte woonkamer waar deze stoel in staat. Of je beweegt je smartphone over een kleurplaat en de kleurplaat komt tot leven.

Augmented reality  is breed toepasbaar. Een museum kan augmented reality toepassen om museumbezoekers een virtuele beleving te geven van het tijdperk waar een voorwerp is gevonden. Winkeliers kunnen klanten op deze manier van extra productinformatie voorzien. Via een educatieve app kan een leerkracht het werk van de leerlingen virtueel ‘ophangen’ in het klaslokaal.

Augmented reality laat je via een scherm ‘meer’ van de wereld zien. Probeer het zelf!

Door Kleinkunstig

Maak je wereld

De extra activiteiten op de MNX gaan over het maken van je eigen wereld. Over de wereld blijven begrijpen door te maken, door te creëren en in het maakproces te reflecteren op hoe iets werkt, hoe je kunt beïnvloeden of beïnvloed wordt en hoe je kunt bouwen. En over media als middel om iets te kunnen duiden. Kom langs bij ‘Maak je wereld’ en laat je inspireren door installaties en inspirerende initiatieven.