MNX themajaar All inclusive

All inclusive – Hoe doen we dat? Dit thema krijgt een jaar lang extra aandacht, doorlopend tot én met de #MNX21 op 20 april 2021.

De missie van ons netwerk is: ‘iedereen mediawijs’. We werken aan een Nederland waar iedereen de voordelen van media kan benutten en daarbij de risico’s kan vermijden. Maar hoe gaan we daarbij om met verschillen tussen mensen? En hoe zorgen we dat we iedereen bereiken?

Wat precies nodig is voor een inclusief en representatief netwerk, gaan we met elkaar onderzoeken, ontdekken en realiseren. Doe je ook mee?

All inclusive – in het netwerk

In tekst en beeld delen partners van Netwerk Mediawijsheid wat inclusie voor hen betekent. Gebruik de pijltjes om te bladeren.

  • Kim Dankoor (intercultureel mediacoach, Mira Media)

  • Eppo van Nispen tot Sevenaer (directeur Beeld en Geluid, voorzitter Stuurgroep Netwerk Mediawijsheid)

  • Saskia Hamminga (SeniorWeb)

  • Mary Berkhout-Nio (programmadirecteur, Netwerk Mediawijsheid)

  • Hemmo Bruinenberg (Common Frames)

Dit is het themajaar All inclusive:


Netwerkpartners helpen elkaar verder met vragen, ideeën en ervaringen uit hun praktijk

Het inspiratiedossier biedt netwerkpartners handvatten om te werken aan inclusie en diversiteit

De werkgroep All inclusive ondersteunt Netwerk Mediawijsheid in beleid en aanpak, op weg naar de missie ‘iedereen mediawijs’

De stimuleringsregeling van Netwerk Mediawijsheid sluit in 2021 aan bij het thema All inclusive

Op 20 april 2021 vindt de Mediawijsheid Netwerk Experience plaats, de afsluiting van het themajaar


Je leest erover op deze pagina

Inspiratiedossier & learning community

Wat heb jij nodig om werk te maken van diversiteit en inclusie? In de All inclusive Learning community bundelen netwerkpartners krachten om elkaar verder te helpen met kennis en ervaringen uit de praktijk over inclusie & mediawijsheid.

Hoe maak ik mijn aanbod geschikt voor diverser publiek? Hoe zorg ik voor meer kennis van verschillende groepen in de samenleving? Wat levert een representatiever personeelsbestand op voor mijn organisatie? Een greep uit de vragen waar we mee bezig gaan.

In het inspiratiedossier verzamelen we de nieuwste inzichten, tips en tools van de Learning community. Raak geïnspireerd en ontdek hoe jij mee kunt doen.


Inspiratiedossier All inclusive

Werkgroep All inclusive


Om Netwerk Mediawijsheid te ondersteunen in beleid en aanpak is de werkgroep All inclusive opgericht. De werkgroep, onder leiding van artiest en Braenworks-oprichter Kevin de Randamie, helpt positieve verandering binnen het netwerk teweeg te brengen op weg naar de missie: iedereen mediawijs.

Kevin de Randamie
(voorzitter)

Kevin baande zich een pad van de underground hiphopscene naar de top van de creatieve sector. Kevin is betrokken bij SPOKEN.fm, Braenworks en het topteam Creatieve Industrie. De integratie van verschillende visies en ervaringen richting één gedeeld idee staat in zijn projecten centraal.

Rowan Olierook

Rowan is afgestudeerd als mediawetenschapper en werkzaam bij omroep Human als coördinator Human in het onderwijs en videoredacteur bij 3FM Human. Ze ontwikkelde o.a. samen met Beeld en Geluid de Masterclass Medialogica en zoekt als videoredacteur inspirerende verhalen van jongeren. 

Aminata Cairo, PhD

Aminata is Lector Inclusive Education bij de Haagse Hogeschool. Als een internationale vrouw van Afrikaanse afkomst heeft zij persoonlijk de uitdagingen van diversiteit en inclusie aan den lijve ondervonden. Ze is gedreven om de academische omgeving en de samenleving meer inclusief te maken.

Ena Omerovic

“Als je jezelf niet weerspiegeld ziet in de media waar je naar kijkt uit de samenleving waarin je leeft, zal je je altijd als de ‘ander’ voelen in die samenleving.” Ena is co-founder en projectleider van Stichting Common Frames, die film- en mediawijsheidprojecten voor (jonge) nieuwkomers ontwikkelt. Ook is ze coördinator voor MILEN.

Rick Brink

Rick werd in 2019 door het publiek verkozen tot de allereerste minister van Gehandicaptenzaken. Rick zet samen met programmamakers bij KRO-NCRV relevante onderwerpen op de politieke en media-agenda om zo obstakels weg te nemen voor 1,8 miljoen Nederlanders met een handicap.

Tarik Yousif 

Tarik Yousif is bestuurder, ondernemer en ontwikkelaar. De afgelopen decennia werkte hij aan diverse maatschappelijke thema’s, waaronder media- en cultuurbeleid, technologische cultuur, urbanisme en duurzaamheid. Sinds vorig jaar is hij directeur School of Media aan de HKU.

Lotte Vergouwen
(secretaris)

“Ongemak kan dienen als bron voor spelen en leren. Wees nieuwsgierig naar elkaar en elkaars verhalen.” Via haar bedrijf Anti Atlas stelde Lotte voor Netwerk Mediawijsheid de werkgroep All inclusive samen en ontwerpt ze mede het programma voor de MNX.

 

Save the date: MNX21 op 20 april

De Mediawijsheid Netwerk Experience (MNX) is het jaarlijkse mediawijsheid netwerkevent. Een uitgelezen moment voor professionals om bij te praten over mediawijsheid in praktijk en beleid en van elkaar te leren. De MNX wordt georganiseerd door Netwerk Mediawijsheid.

De MNX20 was het digitale startschot voor het themajaar All inclusive. De MNX21 op 20 april 2021 vormt de afsluiting van het jaar, met veel aandacht voor de learnings van het afgelopen jaar en plannen voor een inclusieve toekomst.

Centraal staan de drie programmalijnen waar het Netwerk Mediawijsheid vanaf 2019 op inzet: Jongeren, Volwassenen en Begeleiders van kwetsbare groepen. Op de MNX kun je je laten inspireren door de diversiteit aan sprekers en sessies. Ontmoet, leg verbinding en ontdek nieuwe dwarsverbanden.

Meer informatie over het programma volgt later.

Challenge 2021

De stimuleringsregeling van Netwerk Mediawijsheid vindt in 2021 opnieuw plaats in de vorm van een challenge en is gericht op initiatieven die zich inzetten voor inclusie & mediawijsheid. Meer informatie over de planning en voorwaarden volgt.

Benieuwd naar de challenge van vorig jaar? » Lees over de Challenge #NLmediawijs 2020

Eerdere edities

De MNX19 ging over De waarde(n) van mediawijsheid. Gemist of nog eens terugblikken? Bekijk verslagen, aftermovies en foto’s van eerdere edities hier.

Heb je vragen over de MNX? Neem contact met ons op via info@mediawijzer.net.

» Over Netwerk Mediawijsheid

» Lees ook de Verklaring diversiteit & inclusie van Netwerk Mediawijsheid