#MNX21 – All inclusive

De MNX vindt op 20 april online plaats, van 9.50 tot 14.00 uur. 

Laat je verrassen door het programma met inspirerende sprekers op gebied van inclusie en mediawijsheid en muzikale intermezzo’s. Tijdens interactieve sessies nemen voorlopers uit het netwerk je mee in hun projecten; inspirerende voorbeelden op gebied van inclusieve media, inclusief bereik en inclusief ontwerp.

De MNX wordt georganiseerd door Netwerk Mediawijsheid en deelname is gratis. 

Let op: het aanmeldformulier voor de MNX is gesloten. Toch nog aansluiten? Mail naar info@mediawijzer.net


Ontdek het programma via deze knop

Over de #MNX21

De MNX, hét jaarlijkse mediawijsheid-event voor het netwerk, vindt online plaats op 20 april. Het vormt de feestelijke afsluiting van het themajaar ‘All inclusive, hoe doen we dat?’. Hoe werken we als netwerk aan een Nederland waarin iedereen de voordelen van media kan benutten en daarbij de risico’s kan vermijden?

Het event is voor professionals die zich bezighouden met mediawijsheid of dat willen gaan doen. Laat je verrassen door nieuwe invalshoeken en handvatten, ontmoet nieuwe netwerkpartners en ga aan de slag met de drie centrale thema’s: inclusieve media, inclusief bereik en inclusief ontwerp.

Op deze pagina ontdek je: verdieping op de drie centrale thema’s, wat het netwerk heeft bereikt tijdens het themajaar All inclusive, informatie over de Challenge 2021. Én je kunt direct aan de slag met inclusie & diversiteit met het inspiratiedossier.

De MNX draait om deze drie thema’s:


Inclusieve media

De invloed van media op ons leven en onze samenleving is groter dan ooit. Maar wie wordt er eigenlijk gehoord en gezien? En wie blijft onzichtbaar of wordt het zwijgen opgelegd? Bij een inclusieve samenleving horen inclusieve media.

Kennis & verhalen uit de praktijk

Hoe kunnen media (en mediawijsheid) bijdragen aan een meer inclusieve samenleving? Ontdek de nieuwste kennis, tips en verhalen uit de praktijk.

Verdiep je in het thema


Inclusief bereik

We dromen van een Nederland waar iedereen mediawijs kan leven. Maar hoe zorgen we dat we als netwerk iedereen bereiken en betrekken? Om (digitale) inclusie te vergroten, moeten we stilstaan bij inclusief bereik.

Kennis & verhalen uit de praktijk

Hoe bereik je in deze diverse samenleving met een mediawijsheid-initiatief (nieuwe) doelgroepen? Ontdek de nieuwste kennis, tips en verhalen uit de praktijk.

Verdiep je in het thema

Inclusief ontwerp

We leven in een wereld waarin mediawijsheid een noodzaak is. Het is daarom essentieel dat we als netwerk initiatieven ontwerpen die niemand uitsluiten. Van co-creatie tot toegankelijkheid; maak werk van inclusief ontwerp.

Kennis & verhalen uit de praktijk

Hoe kun je een mediawijsheid-initiatief inclusief ontwerpen? Ontdek de nieuwste kennis, tips en verhalen uit de praktijk.

Verdiep je in het thema

Het thema: All inclusive, hoe doen we dat?

De missie van Netwerk Mediawijsheid is ‘iedereen mediawijs’. Mediawijs, zodat mensen zich bewust, kritisch, actief en veilig kunnen bewegen in de mediasamenleving. Onze huidige samenleving is complex en divers en als we ons als netwerk willen richten op de hele samenleving moeten we ons daar goed tot kunnen verhouden.

Diversiteit en inclusie, wat vraagt dat nou echt van ons netwerk? Bekijk hieronder de vier-delige keynote van Aminata Cairo, Lector Inclusive Education op de Haagse Hogeschool:

Doe mee aan de Challenge 2021

Het streven naar een meer inclusieve, mediawijze samenleving houdt niet op bij de MNX21. Daarom opent Netwerk Mediawijsheid op 20 april de inschrijving voor de nieuwe stimuleringsregeling, geheel in het teken van inclusie. De kennis en contacten opgedaan op de MNX zijn daarbij goed te gebruiken.

Meer informatie over de stimuleringsregeling

Aan de slag met het inspiratiedossier 

Wat heb jij nodig om werk te maken van diversiteit en inclusie? In de All inclusive Learning community bundelen netwerkpartners krachten om elkaar verder te helpen met kennis en ervaringen uit de praktijk over inclusie & mediawijsheid. In het inspiratiedossier verzamelen we de nieuwste inzichten, tips en tools.

Inspiratiedossier All inclusive

Dit was het themajaar All inclusive

Het themajaar ‘All inclusive, hoe doen we dat?’ loop van de #MNX20 tot en met de #MNX21. Het was een jaar waarin het netwerk is uitgebreid, een inspiratiedossier is opgesteld voor het netwerk en begin februari een Learning community is gestart – en dit alles begeleid door de werkgroep All inclusive.

Themajaar All inclusive