#MNX20 op dinsdag 26 mei

Noteer alvast in je agenda: de volgende MNX vindt plaats op 26 mei in Beeld en Geluid, Hilversum. Binnenkort vind je hier meer informatie over het thema en programma.

De vorige Mediawijsheid Netwerk Experience (MNX) ging over jou, over ons, over mensen. Over onze gedeelde waarden, de manier waarop we met elkaar omgaan, van elkaar leren, met elkaar werken en samenleven in een wereld die continu verandert. MNX19 ging over de waarde(n) van mediawijsheid.

» Bekijk het uitgebreide verslag


Lees terug wat op sociale media gezegd werd via #MNX19.

Hartelijk dank voor een geslaagde #MNX19!

21 mei 2019
in Beeld en Geluid, Hilversum


Dit is de MNX

De Mediawijsheid Netwerk Experience (MNX) is het jaarlijkse mediawijsheid netwerkevent. Een uitgelezen moment voor professionals om bij te praten over mediawijsheid in praktijk en beleid en van elkaar te leren. De MNX wordt georganiseerd door het Netwerk Mediawijsheid.

Centraal staan de drie programmalijnen waar het Netwerk Mediawijsheid vanaf 2019 op inzet: Jongeren, Volwassenen en Begeleiders van kwetsbare groepen. Laat je op de MNX inspireren door de diversiteit aan sprekers en sessies, ontmoet, leg verbinding en ontdek nieuwe dwarsverbanden.

Heb je vragen over de MNX? Neem contact met ons op via info@mediawijzer.net.

Eerdere edities

De MNX19 ging over De waarde(n) van mediawijsheid. Gemist of nog eens terugblikken? Verslagen, aftermovies en foto’s van vorige edities vind je hier.

Over Netwerk Mediawijsheid

Het Netwerk Mediawijsheid is in 2008 opgericht op initiatief van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Bij het netwerk zijn meer dan 1000 organisaties, bedrijven, zelfstandig professionals en instellingen aangesloten, allen actief op het gebied van mediawijsheid. Denk aan ict-bedrijven, bibliotheken, culturele instellingen, mediacoaches, lesmateriaalontwikkelaars, uitgeverijen, onderzoeksinstituten, mediaproducenten – en platformen, onderwijsinstellingen en zorg- en welzijnsorganisaties.

Het netwerk heeft de afgelopen jaren hard gewerkt om met name kinderen en jongeren in Nederland in staat te stellen mediawijs te leven – met mooie resultaten. De noodzaak om in mediawijsheid te investeren is echter niet kleiner geworden, maar eerder groter. Mediawijsheid is in toenemende mate van belang voor een welvarende samenleving en goed functionerende democratie. Voor iedereen. Het maakt dat Nederlanders op slimme manieren deel kunnen nemen aan de mediasamenleving.

Wat zeggen anderen over de MNX?

“De MNX is altijd goed georganiseerd en inspirerend”MNX 2018 bezoeker
“Was vooral inhoudelijk weer een mooie en mediawijze dag”MNX 2018 bezoeker
“Voor mij is de MNX het leukste evenement in het jaar”MNX 2018 bezoeker