×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 29 maart 2012 | 133x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Meisje (13) pleegt zelfmoord door ‘bangalijst’

Een 13-jarig meisje uit Pijnacker heeft gisteravond zelfmoord gepleegd. Een ‘bangalijst’, een digitale namenlijst waarop meisjes vernoemd staan die seksuele handelingen verrichten, zou hiervoor de aanleiding zijn geweest, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Het meisje werd gisteravond zwaargewond in een bos langs de Oude Klapwijkseweg in Pijnacker gevonden. Zij werd werd door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis, waar zij later aan haar verwondingen overleed.

Update: Het Algemeen Dagblad meldt dat een bangalijst niet de aanleiding zou zijn voor de zelfmoord, maar problemen op school en in de privĂ©sfeer. Ook de directeur van de school waar het meisje op zat zegt niets te weten van een zogenaamde ‘bangalijst’.

Bangalijst
Bangalijsten circuleren steeds vaker op internet. ‘Banga’ is straattaal voor ‘slet’. Op de lijsten worden de namen van meisjes genoemd. In sommige gevallen zelfs met achternaam en bijbehorend Twitter-account. Vooral jongens schijnen de namen van klasgenoten en medescholieren samen te stellen en online te verspreiden. In sommige gevallen gebeurt dit voor de grap. Wat de samenstellers van de lijsten zich echter niet beseffen is dat dergelijke informatie jarenlang op internet blijft rondzwerven. Voor meiden die op dergelijke bangalijsten worden genoemd kan dat ook hele nare gevolgen hebben in de toekomst. Zo kan een toekomstige werkgever bijvoorbeeld de naam opzoeken in een zoekmachine zoals Google en de naam tegenkomen in een bangalijst.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.