×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
zaterdag 6 februari 2010 | 6x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Meiden promoten seniorensite

“75,6% van de 9.882 meiden vindt oudjes cewl en lief.” Om aan te tonen dat lid zijn van een community ook leuk is voor opa’s en oma’s, heeft Goedenwel.nl samen met goSupermodel een campagne opgezet. Samenwerking tussen het sociale netwerk voor 55-plussers van Achmea en de meidencommunity voor 10-16-jarigen van Red Chocolate, da’s opmerkelijk genoeg om hier te melden.

“De opzet van de campagne is als volgt. De meiden worden uitgenodigd om een lief berichtje te sturen naar opa en/of oma. Die worden vervolgens door middel van een e-mail uitgenodigd om het bericht te bekijken op Goedenwel.nl. En als opa of oma lid wordt… maken ze samen kans op een weekendje weg met de hele familie.

Uit onderzoek van goSupermodel bleek dat 55% van de meiden beschikt over tenminste één e-mailadres van een 55-plusser. Meer dan de helft van deze meiden mailt ook daadwerkelijk wel eens met opa, oma of zelfs de oudere buurvrouw.

Goedenwel.nl ervaart in de praktijk dat 55-plussers, veelal op aanbeveling uit hun directe omgeving, bepaalde websites bezoeken. Een signaal uit vertrouwde omgeving is dus relevant. Dat bracht Goedenwel.nl en goSupermodel op een idee: de jonge meiden beleven veel lol aan hun community, zij gunnen opa en oma ongetwijfeld ook de lol van een ‘eigen’ leuke website.

Met dit initiatief wordt de online 55-plus doelgroep verrast door een e-mail van hun kleindochter. Aan de andere kant worden zij op een relevante manier uitgenodigd om een kijkje te nemen op Goedenwel.nl, het nieuwe initiatief van Achmea. Het initiatief voor de website komt voort uit de ambitie van Achmea om iets terug te doen voor de doelgroep in het algemeen, en haar verzekerden in het bijzonder.

De eerste resultaten zijn veelbelovend. De berichtjes aan opa en oma (of lieve buurvrouw) variëren van lief tot vertederend, aldus Joost Bazelmans, manager van beide(!) sites.

Bron: Young Marketing

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.