×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 28 februari 2011 | 36x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Meet my Street organiseert filmwedstrijd voor Bevrijdingsdag

Wilt u jongeren stimuleren stil te staan bij Vrijheid? Vindt u film hiervoor een interessant medium? Meet my Street organiseert een filmwedstrijd met het thema ‘Vrijheid ligt op straat’ om het onderwerp onder de aandacht te brengen.

Bevrijdingsdag 2011
Elk jaar op 5 mei staat heel Nederland stil bij het thema Vrijheid. Zeker nu, wereldwijd een actueel thema. Gelderland is de gastprovincie voor de start van de Nationale Viering van de Bevrijding 2011. De provincie Gelderland en het 4 5 mei Comité hebben Meet my Street gevraagd een filmwedstrijd te organiseren met als thema ’Vrijheid ligt op straat’. Meet my Street biedt filmworkshops aan en daarnaast kunnen jongeren zelf hun eigen film uploaden.

Speciale workshopdag
Jongeren filmen en monteren zelf hun eigen film met begeleiding van mediakunstenaars. Ze gaan in gesprek en brainstormen over beleving en verbeelding van vrijheid. Dit kan een korte documentaire, een animatie film met humor of een zelfbedacht fictieverhaal zijn. De films worden gepubliceerd op internet. Iedereen dingt mee naar de prijs.

Aanmelden
Wilt u als organisatie of school meedoen? Vraag de speciale workshopdag aan. Zorg voor maximaal 8 jongeren, een werklocatie en geef een voorkeursdatum aan. Workshops vinden plaats tot 1 april 2011. Reageer snel, want er is beperkt plaats. Meld u aan via lotte@meetmystreet.nl.

Geen workshop, wel mee doen?
Jongeren kunnen ook zelf met een camera aan de slag en een film maken over het thema ‘Vrijheid ligt op straat’. Ze uploaden de film en maken kans op de prijs!

Voorwaarden om mee te doen zijn:

  • Thema ‘Vrijheid ligt op straat’
  • Leeftijd 15 tot 20 jaar
  • Wonend in Gelderland
  • Alleen of met een vriend(in)
  • Film maximaal 1 minuut
  • Uploaden kan vanaf 1 maart

Prijsuitreiking
Een onafhankelijke jury buigt zich over alle inzendingen. Tijdens de officiële 5 mei viering in de Eusebiuskerk in Arnhem worden de beste films gepresenteerd en vindt de prijsuitreiking plaatst. De hoofdprijs is een HD videocamera.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.