×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 2 mei 2012 | 51x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Ruim 400 inzendingen NOS Jeugdjournaal presentatiewedstrijd

Ruim 400 basisschoolleerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs doen een gooi naar eeuwige roem. Zij hebben meegedaan aan de NOS Jeugdjournaal presentatiewedstrijd die gisteren sloot. Eén van de in totaal 428 leerlingen mag op zaterdag 2 juni het NOS Jeugdjournaal presenteren. Maar eerst moeten de 20 beste presentatietalenten het nog tegen elkaar opnemen tijdens de tweede editie van de Jeugdjournaaldag.

Jeugdjournaaldag
Op 31 mei is de tweede editie van de Jeugdjournaaldag, een gezamenlijk initiatief van het NOS Jeugdjournaal en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Op die dag komen de 20 beste kinderen, geselecteerd door de redactie van het Jeugdjournaal, voor een screentest naar Hilversum. Hun klasgenootjes mogen mee. Dat zijn in totaal tussen de 550 en 600 kinderen. Op 10 mei wordt bekend gemaakt om welke kinderen het gaat.

Screentest
De screentest vindt plaats in de studio van het NOS Jeugdjournaal. De klasgenootjes kunnen meekijken via een beeldverbinding in Beeld en Geluid. Daarnaast zijn er gedurende de dag tal van andere ‘Jeugdjournaalactiviteiten’. Een vakjury, bestaande uit Marga van Praag, oud-presentator Jeugdjournaal, Milouska Meulens, huidig presentator en de winnares van vorig jaar, Heleen Lok, gaan na afloop van de dag in beraad over de screentests. Op vrijdag 1 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. De volgende dag, op zaterdag 2 juni, presenteert de winnaar het NOS Jeugdjournaal, samen met één van de vaste presentatoren van het Jeugdjournaal.

Jeugdjournaaldag 2011
Vanwege de 30ste verjaardag van het NOS Jeugdjournaal werd vorig jaar de eerste editie van de Jeugdjournaaldag gehouden, waarvan de presentatiewedstrijd onderdeel uitmaakt. Toen deden een kleine 200 kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs aan de wedstrijd mee. Die werd gewonnen door de 10-jarige Heleen Lok uit Amersfoort. Zij was het eerste kind ooit dat het Jeugdjournaal mocht presenteren.

Bekijk het NOS Jeugdjournaal met Heleen Lok

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.