×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 20 september 2012 | 2x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Ruim 1000 scholen aangemeld voor MediaMasters 2012

Al meer dan 1000 klassen hebben zich inmiddels ingeschreven voor MediaMasters 2012, de spannende, interactieve media-ervaring voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. De klassen zullen tijdens de Week van de Mediawijsheid (23-30 november 2012) laten zien hoe mediawijs zij zijn. Wegens groot succes wordt MediaMasters herhaald.

MediaMasters 2012: red de redactie!
TV, kranten, internet, social media, games en mobiele telefonie. De mogelijkheden die media bieden zijn grenzeloos. Maar hoe werken ze en wat kan je ermee? Daarom komt Mediawijzer.net met MediaMasters 2012, de spannende en levensechte media-ervaring voor groep 7 en 8. In deze tweede editie staan de leerlingen voor een nieuwe uitdaging. Samen met de klas strijden zij voor het redden van een redactie. Met hulp van ouders, leerkrachten en bibliotheken ervaren ze tijdens de Week van de Mediawijsheid de kansen van media, maar zullen ze ook een kritische blik nodig hebben. Ze moeten overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Doorzettingsvermogen en creativiteit zorgen ervoor dat alle leerlingen slagen voor MediaMasters 2012.

Inschrijven
MediaMasters is onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond van alle leerlingen uit te spelen. MediaMasters kost gedurende de week slechts 1 uur per dag en vereist een digibord. Meedoen is kosteloos. Aanmelden kan tot en met 31 oktober 2012.

Schrijf jouw klas in voor MediaMasters

Over Week van de Mediawijsheid
MediaMasters wordt gespeeld in de Week van de Mediawijsheid (23-30 november 2012). Tijdens deze derde editie van de week vraagt Mediawijzer.net aandacht voor het belang van mediawijsheid. Het thema dit jaar is de invloed van media op stijl van leven. Welke invloed hebben media op je relatie en identiteit? Wat doen ze met je gezondheid? Hoe beïnvloeden kinderen elkaar en welke rol spelen opvoeders daarbij? De jeugd lijkt redelijk mediawijs, maar ze gebruiken niet altijd alle mogelijkheden en onderschatten soms hun mediagedrag.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.