×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 12 maart 2012 | 14x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Mediawijzer.net organiseert twee campagnes over mediawijsheid in 2012

“De  invloed van media op alle facetten van ons leven.” Dat is hét thema van twee publiekscampagnes van Mediawijzer.net in 2012. Rond dit thema organiseert Mediawijzer.net in mei de Maand van de Mediaopvoeding en in november de Week van de Mediawijsheid. Met de campagnes vergroot Mediawijzer.net het bewustzijn van mediawijsheid onder de Nederlandse bevolking.

Maand van de Mediaopvoeding

In mei organiseert Mediawijzer.net de bewustwordingscampagne Media Ukkies: mediaopvoeding voor peuters en kleuters. De campagne richt zich zich op ouders van kinderen in de leeftijdsgroep van 0 tot 6 jaar. Zelfs de allerjongste kinderen maken per dag gemiddeld 2 uur gebruik van televisie en internet. Media maken dus steeds meer, maar ook steeds eerder een belangrijk onderdeel uit van de leefwereld van kinderen. Mediagebruik kan goed en leuk zijn voor de ontwikkeling van het kind, maar soms moet je als ouder even opletten en bijsturen.

In de Maand van de Mediaopvoeding start Mediawijzer.net een onderzoek naar het mediagedrag van 0 tot 6 jarigen en hoe ouders daarmee omgaan in de opvoeding. Daarnaast komt er op de campangesite een MQ-test (mediawijsheid-test) voor opvoeders. De campagnesite is binnenkort te bezoeken. Tot slot wordt de Media Ukkie Award uitgereikt voor media die goed zijn voor de ontwikkeling of het vermaak van kleine kinderen.


Meer informatie over de Maand van de MediaopvoedingWeek van de Mediawijsheid

In november vindt in heel Nederland de derde Week van de Mediawijsheid plaats van 23 tot en met 30 november. Het centrale thema voor De Week van de Mediawijsheid is de invloed van media op de stijl van leven. Nu media steeds dieper vervlochten raken in onze leefwereld, hebben media meer en meer invloed op onze stijl van leven. Zowel positief als negatief. Zo hebben media bijvoorbeeld invloed op onze carrières, stemgedrag, gezondheid en onze sociale verbondenheid.

Net als vorig jaar is een belangrijk onderdeel van De Week van de Mediawijsheid ingeruimd voor het spelen van MediaMasters 2012. Aan de hand van een spannende spelervaring ontdekken kinderen uit groep 7 en 8 in het basisonderwijs samen met hun leerkrachten en ouders hoe ze op een verstandige en leuke manier met media om kunnen gaan. Het is een interactieve ervaring die gedurende de week onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond door leerlingen wordt gespeeld. Bibliotheken worden vanaf mei geïnformeerd over hoe zij scholen kunnen ondersteunen bij MediaMasters.Tijdens De Week van de Mediawijsheid zal Mediawijzer.net samen met het netwerk campagne voeren om het publiek bewuster te maken en te informeren rondom het thema invloed van media op de stijl van leven. De campagne zal met name zichtbaar zijn in basisscholen en in lokale bibliotheken. Mediawijzer.net nodigt alle bibliotheken uit om zelf een interessant programma samen te stellen rond het thema ‘Stijl van leven’. Zij worden daarbij door Mediawijzer.net ondersteund door middel van een online toolkit. Zo kunt u als bibliotheek uw eigen aanbod samenstellen.Meer informatie over de Week van de Mediawijsheid


Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.