×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 15 november 2011 | 6x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Mediawijzer.net organiseert perspresentatie Week van de Mediawijsheid

Op woensdag 16 november organiseert Mediawijzer.net de perspresentatie van de Week van de Mediawijsheid in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, die van 21 tot en met 27 november 2011 plaatsvindt. Tijdens deze bijeenkomst worden onderzoeksgegevens, MediaMasters2011 en de rol van de bibliotheken toegelicht.

Media-opvoeding
Tijdens de Week van de Mediawijsheid staat dit jaar media-opvoeding centraal. In samenspel met hun opvoeders leren kinderen actief, kritisch en bewust om te gaan met media. In de Week van de Mediawijsheid laten bijna 40.000 kinderen zien hoe mediawijs ze zijn. Meer dan 1800 klassen hebben zich ingeschreven voor MediaMasters2011; een interactieve media-ervaring voor groep 7 die tijdens de Week van de Mediawijsheid wordt gespeeld.

Persbijeenkomst Week van de Mediawijsheid
Tijdens de persbijeenkomst presenteert onderzoeks- en adviesbureau Dialogic de belangrijkste resultaten uit het onderzoek ‘Blik op mediawijsheid. Risico’s, opvoedstrategieën en mediagedrag anno 2011.’ Daarnaast worden de achtergronden van de Week van de Mediawijsheid toegelicht en de hoogtepunten uit het spel MediaMasters2011 vertoond. Ook zal de belangrijke rol van de bibliotheken tijdens de Week van de Mediawijsheid aan de orde komen. Zij fungeren als Huis van de Mediawijsheid en organiseren diverse activiteiten rondom het thema media-opvoeding.

Perspresentatie gepresenteerd door Alexander Klöpping
Alexander Klöpping , mediaspecialist en tevens ambassadeur van de Week van de Mediawijsheid, leidt de perspresentatie. Afsluitend is er uiteraard gelegenheid voor vragen aan de betrokken bureaus en experts.

Mediawijzer.net nodigt u van harte uit om bij de persbriefing aanwezig te zijn in Theaterzaal 1 van het Nederlands instituut voor Beeld en Geluid.

Programma

  • 10.00 uur: Ontvangst
  • 10.30 uur: Start perspresentatie
  • 10.30 uur: Over de Week van de Mediawijsheid 2011: Jan Müller (directeur Beeld en geluid) en Eppo van Nispen (directeur CPNB en lid van de Programmaraad van Mediawijzer.net)
  • 10.45 uur: Uitleg resultaten onderzoek en tips media opvoeding. Interview met Hugo Gillebaard (Dialogic), Remco Pijpers (Directeur Mijn Kind Online, specialist jeugd en sociale media) en Peter Nikken (hoogleraar mediaopvoeding)
  • 11.00 uur: Uitleg MediaMasters2011 & belang mediawijsheid scholen: Jurre Bosman (presentator School TV-Weekjournaal) en Sanne Kuijt (docent basisonderwijs en oprichter Mediagenius)
  • 11.15 uur: Gelegenheid tot interviews
  • 12.00 uur: Einde bijeenkomst

Persbijeenkomst bijwonen
Geïnteresseerd in het bijwonen van deze bijeenkomst? Mail dan uw gegevens naar De Issuemakers via sylvia@issuemakers.nl.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.