×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 1 november 2011 | 3x bekeken

Mediawijzer.net organiseert expertmeeting over mediawijsheid in het primair onderwijs

Mediawijsheid komt bij steeds meer scholen op de agenda te staan. Om mediawijsheid in het primaire proces van het Nederlandse basisonderwijs in te bedden organiseert Mediawijzer.net de expertmeeting “Integratie van mediawijsheid in het primair onderwijs. Naar een stappenplan 2012-2014.” De expertmeeting vindt plaats in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid op donderdag 3 november van 9.30 tot 18.00 uur.

Inhoud expertmeeting
Nationale en internationale experts uit het onderwijs en de media zullen hun kennis delen, discussiëren en prikkelende break-outs aan de orde stellen over de toekomst van mediawijsheid in het primair onderwijs. Er zal gekeken worden naar de situatie van het primair onderwijs vanuit een Europees perspectief; wat is de huidige situatie op het gebied van mediawijsheid, zowel inhoudelijk als op organisatorisch vlak? Hoe ziet de landelijke onderwijsinfrastructuur eruit en wat is de relatie met het culturele veld?

Driejaren stappenplan
Als resultaat stellen de experts een driejaren stappenplan vast om mediawijsheid in het primaire proces van het Nederlandse basisonderwijs in te bedden. De besloten expertmeeting is bedoeld voor ongeveer 30 inhoudsdeskundigen op het gebied van televisie, nieuwe media en geschreven/print media, onderwijskundigen en onderzoekers.

Volg de meeting op Twitter via #ExpertMW

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.