×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 7 juni 2013 | 4x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Mediawijzer.net op het Mediapark Jaarcongres 2013

Op het Mediapark Jaarcongres (MPJC) gaat het op 20 juni ook over mediawijsheid. Mediawijzer.net is partner van het MPJC 2013 en vult een deel van het programma in. Voor ons een goed moment om meer te vertellen over mediawijsheid maar vooral ook om meer te horen over het belang en de verantwoordelijkheid die mediamakers voor zichzelf zien op het gebied van mediawijsheid. Wat kun je van ons verwachten tijdens het congres?

Mediawijsheid in de dagelijkse praktijk van een omroep
BNN maakt programma’s voor jongeren. Wij vroegen directeur Marc Adriani naar de rol van mediawijsheid bij het bedenken en maken van die programma’s en nodigden hem uit daar meer over te vertellen. Hoe mediawijs zijn jongeren volgens BNN? Adriani zal zijn visie onder andere geven aan de hand van de nieuwe BNN-documentaireserie De School. Dit unieke programma filmt met 35 camera’s het dagelijkse leven op een middelbare school. De School wordt nu opgenomen en later dit jaar uitgezonden. Marc Adriani vertelt over de overwegingen, keuzes en twijfels bij het maken van De School.


Foto: Marc Adriani (bron: BNN)

Mediawijze lunch
Mediawijzer.net organiseert ook een mediawijze lunch tijdens het MPJC. Onderzoeker Natascha Notten deelt de laatste inzichten op het gebied van mediagebruik door jongeren en het belang van mediaopvoeding. Natascha zal net als Adriani een antwoord geven op de vraag hoe mediawijs jongeren tegenwoordig zijn. Denken Adriani en Notten daar wel hetzelfde over?

Sipke Jan Bousema zal in het tweede deel van de lunch zijn visie geven op het belang van mediawijsheid voor een mediamaker. Maar Bousema zal vooral het gesprek aangaan met de bezoekers: hoe zien zijn hun verantwoordelijkheid en belang op het gebied van mediawijsheid?

Ten slotte vertelt Programmamanager Mary Berkhout van Mediawijzer.net je tijdens de lunch meer over de laatste stand van zaken bij Mediawijzer.net en onze plannen. Mocht je vervolgens meer willen weten, dan kun je terecht bij onze stand in de foyer van Studio 21.

Naar het MPJC 2013?
Tijdens het MPJC gaat het natuurlijk niet alleen over mediawijsheid: in een dag word je bijgepraat over de laatste trends in de mediasector. Een kaart kost euro 175. Mediawijzer.net mag als partner van het MPJC een aantal gratis toegangskaarten weggeven. Ben je lid van het netwerk? Dan maak jij als netwerkpartner van Mediawijzer.net kans op een gratis toegangskaart. Stuur een mail naar projectleider Floortje Jansen via [email protected] o.v.v. MPJC en geef aan waarom jij er 20 juni bij wilt zijn. Wees er snel bij, want op=op.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.