×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 13 april 2011 | 12x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Mediawijzer.net onderwerp van onderzoek

Volgens de onderzoeksafdeling van de Universiteit van Amsterdam (ASCoR) is Mediawijzer.net als netwerkorganisatie uniek in zijn soort. Na de oprichting in 2008 zijn inmiddels meer dan 450 netwerkpartners bij de netwerkorganisatie aangesloten. Deze omvang maakt Mediawijzer.net tot een aantrekkelijk onderzoeksobject. Hoe zit het netwerk van Mediawijzer.net precies in elkaar en wat gebeurt er binnen het netwerk? Deze vragen zijn onderwerp van een huidig onderzoek met een unieke onderzoeksmethode; een netwerkanalyse.

Netwerkpartners in actie
Door middel van een netwerkanalyse wordt er met het onderzoek inzicht gegenereerd in de structuur van Mediawijzer.net. Het gaat hierbij ten eerste om kennisuitwisseling en samenwerking tussen netwerkpartners, en ten tweede om verwachtingen, behoeften en wensen met betrekking tot het netwerk. Dit onderzoek is uiteraard niet mogelijk zonder de hulp van alle netwerkpartners van Mediawijzer.net. Op 13 april hebben de netwerkpartners een e-mail ontvangen met de vraag een online vragenlijst in te vullen. Voor zowel het onderzoek als voor Mediawijzer.net is een zo hoog mogelijke respons wenselijk, dus aan de netwerkpartners de vraag zo snel mogelijk op deze mail te antwoorden. Onder de respondenten worden vijf irischeques van twintig euro verloot.

Privacy
De gegevens waar in de vragenlijst om wordt gevraagd, zullen alleen binnen de onderzoeksafdeling van de Universiteit van Amsterdam bekend zijn. Wanneer resultaten van het onderzoek naar buiten gebracht worden (bijvoorbeeld in een publicatie), zullen de gegevens te allen tijde zijn geanonimiseerd. Als het onderzoek is afgerond en het niet meer noodzakelijk is over de gegevens te beschikken, zal het gegevensbestand worden verwijderd.

Onderzoek
Het onderzoek wordt in samenwerking met Mediawijzer.net uitgevoerd door Josje Zwinkels. Josje Zwinkels is na de bachelor Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, de Research Master Communication Science gaan doen. Met deze zeer uitdagende Master heeft zij uitgebreide wetenschappelijke kennis opgedaan en kijkt er zeer naar uit om deze kennis toe te kunnen passen op een unieke organisatie als Mediawijzer.net. Tijdens de Mediawijsheidmarkt op 26 mei 2011 zullen de eerste resultaten gepresenteerd worden.

Meer informatie
Mocht u vragen hebben of geïnteresseerd zijn in meer informatie over het onderzoek kunt u contact opnemen met Josje van der Meer, stagiaire bij Mediawijzer.net, via:
Tel.: 079 329 6525
E-mail: [email protected]

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.