×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 3 oktober 2012 | 29x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Mediawijzer.net lanceert Mediawijsheid.nl

Project X in Haren, online pesten, dreigtweets, mediaopvoeding, privacy… Mediawijzer.net heeft vandaag de nieuwe site Mediawijsheid.nl gelanceerd. De site biedt een online overzicht van de actualiteiten rondom mediawijsheid. Mediawijsheid.nl is bedoeld voor iedereen die snel een overzicht wil hebben van actuele mediawijsheidthema’s, het laatste nieuws en organisaties en initiatieven die zich met dat onderwerp bezig houden.

Grotere maatschappelijke impact
Mediawijzer.net komt met dit initiatief omdat de dagelijkse invloed van media en de maatschappelijke impact steeds groter wordt. Kansen benutten, maar ook kritisch en bewust met media omgaan is belangrijk. Weten wat de betekenis is van een mediawijsheidthema en wie zich met dat onderwerp bezig houden helpt daarbij.

Mediawijsheid.nl: wegwijzer in mediawijsheid
Mediawijsheid.nl is het online loket dat actuele onderwerpen verzamelt en iedereen op weg helpt in de wereld van mediawijsheid. Van ouders tot professionals. Op de website worden actuele thema’s nader toegelicht en gekoppeld aan relevante informatie. Van nieuws tot interessante initiatieven en expertorganisaties. Deze informatie komt van Mediawijzer.net zelf of van haar netwerkpartners. Het is de bedoeling dat deze databank steeds completer wordt dankzij de input van de bezoekers. Bezoekers kunnen relevante missende onderwerpen of organisaties en initiatieven doorgeven aan Mediawijzer.net via de suggestieknop op de website.

Week van de Opvoeding
Het online loket is gelanceerd tijdens de start van de Week van de Opvoeding. Mediawijsheid maakt namelijk een belangrijk onderdeel uit van de moderne opvoeding. Mediawijsheid.nl kan ook ouders helpen met uitleg en duiding bij mediawijsheidthema’s waarover iedereen het heeft of waar hun kinderen mee te maken krijgen. De jeugd lijkt vaak heel behendig met media, maar onderschat soms haar gedrag of de mogelijkheden. Ouders kunnen een belangrijke rol spelen in bewust maken van hoe media werken.

Ga naar Mediawijsheid.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.