×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 13 januari 2011 | 11x bekeken | Leestijd: 1 minuut

“Mediawijsneus-personage in Sesamstraat”

“Een mediawijsneus-personage in Sesamstraat” was een van de vele ideeën die werd geuit tijdens de Mediawijzer.net Ideemiddag die op 11 januari 2011 plaatsvond in Seats2Meet te Utrecht. Aanleiding hiervoor was de stimuleringsregeling Fonds Mediawijzer.net 2011 die recent door Mediawijzer.net is open gesteld.

Opening Mediawijzer Ideemiddag
De Ideemiddag was er op gericht om netwerkpartners van Mediawijzer.net, die gebruik willen maken van de stimuleringsregeling, met elkaar in contact te brengen, de probleemstellingen uit het Fonds Projecten Plus te verdiepen en projectideeën te delen. Met een opkomst van 55 deelnemers beloofde dat een vruchtbare middag te worden. Na een kort welkom en een toelichting op de stimuleringsregeling door Joyce Sint Nicolaas (relatiemanager Mediawijzer.net) en Mary Berkhout (programmanager Mediawijzer.net), ging het publiek aan de slag met kennisdeling.

Durftevragen-sessie
De drie probleemstellingen uit het Fonds Projecten Plus werden verdiept in een Durftevragen-sessie, onder leiding van Marrije Prins. Het concept van Durftevragen stelde de bezoekers in staat om ongeremd te brainstormen en hun ideeën te uiten. De behandelde vragen:

  • Hoe kunnen we mediawijsheid een structurele plek geven in het regulier primair onderwijs?
  • Hoe kunnen we opvoeders mediawijzer maken zodat zij actief hun kinderen kunnen begeleider bij het zelf mediawijzer worden?
  • Hoe zorgen we ervoor dat de vmbo-er mediawijzer wordt?

Door de grote betrokkenheid en interactie leverde deze sessie een hoop input voor de netwerkpartners op.

Netwerkoefening
Na de Durftevragen-sessie kregen de netwerkpartners de kans om de dialoog met elkaar aan te gaan tijdens de netwerkoefening. Fiene van Loock, bedenker van meerdere Maatjes-concepten, zorgde ervoor dat netwerkpartners inhoudelijk dieper op hun ideeën konden ingaan, waarbij de gesprekspartner de spreker steunde en stuurde.

<strongAfsluiting
De Ideemiddag werd afgesloten met een netwerkborrel om de onderlinge banden te versterken en nieuwe professionals te ontmoeten.

Meer informatie over stimuleringsregeling Fonds Mediawijzer.net 2011
Heeft u interesse of wilt u meer weten over de door Mediawijzer.net uitgeschreven Stimuleringsregeling 2011? Kijk hier voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.