×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 27 mei 2011 | 82x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Mediawijsheidmarkt enthousiast ontvangen

“Een informatieve markt met mensen die zeer geïnteresseerd zijn en open staan voor nieuwe ideeën die betrekking hebben op mediawijsheid.” Dat was één van de bevindingen van een aanwezige op de Mediawijsheidmarkt die gisteren plaatsvond in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Bezoekers konden er in contact komen met instanties die zich bezig houden met mediawijze projecten.

Foto: Mediawijsheidmarkt 2011 (Fotograaf: Xander Remkes)

Speeddaten
Vanwege de aanzienlijke bedrijvigheid op het gebied van media in het algemeen en mediawijsheid in het bijzonder bood Mediawijzer.net publiek en bedrijven de mogelijkheid om op een informele manier met elkaar in contact te komen op de Mediawijsheidmarkt. Naast verschillende stands waar bezoekers informatie konden halen en in gesprek konden gaan met vertegenwoordigers van instanties koos Mediawijzer ook voor een andere opzet. Om snel inzicht te krijgen in interessante initiatieven op het gebied van mediawijsheid werden speeddate- en pitchsessies georganiseerd. Tijdens enkele speeddate-sessies hadden bezoekers de mogelijkheid om in een aantal minuten kennis te maken met een vertegenwoordiger en te praten over mediawijsheidprojecten.

Pitchsessies
De pitchsessies waren bedoeld voor organisaties om in vier minuten hun project aan een groot publiek te presenteren. Op Twitter lieten veel bezoekers hun enthousiasme blijken voor dit onderdeel. Zo twitterde iemand over Les 2.0: “Veel interesse in concept Les 2.0: koppelen van betrouwbare gecontexualiseerde bronnen aan leerdoelen en eindtermen #onderwijs.” Iemand anders over Scratchweb: “Scratchweb.nl moet Nederland gaan veroveren, speels, alle talen, laagdrempelig.” Ook de Online Workshop Mediawijsheid van Kennisnet kon rekenen op enthousiasme: “Goed verhaal. Een must voor leerkrachten.” De pitchsessies bleken dus een groot succes: “Op de Mediawijsheidmarkt zijn de pitches inspirerend. Na elke pitch wil je naar de markt hollen voor meer informatie.”

Durftevragen
Het door Twitter bekende concept van durftevragen stelde bezoekers en instanties in staat om antwoorden te krijgen op vragen die zij zelf niet konden vinden. In een open brainstormsessie werd gezocht naar oplossingen om mensen verder op weg te helpen bij hun project of om antwoorden te krijgen op prangende vragen. Ook dit concept leverde resultaten volgens een deelnemer. “Bedankt voor al de leuke en inspirerende antwoorden,” aldus een deelneemster op Twitter.

Presentatie

Bekijk de video-impressie van de Mediawijsheidmarkt

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.