×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 17 juni 2013 | 32x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Mediawijsheidgame Monstermedia gratis te proberen

Het is mogelijk om de vernieuwde versie van de mediawijsheidgame Monstermedia gratis uit te proberen. Waag Society en Kunstgebouw lanceerden de vernieuwde versie van de game waarmee scholieren spelenderwijs leren over de media die ze dagelijks gebruiken.

Cassettebandjes, LP’s en een Walkman – die zijn verleden tijd. Jongeren gebruiken met gemak iPads en checken internet dagelijks. Dat betekent nieuwe mogelijkheden voor het onderwijs, maar ook nieuwe problemen. Hoe betrouwbaar is de informatie op websites? Hoe kwetsbaar ben je eigenlijk online?

Verstandig gebruik van media
Monstermedia is inmiddels door ruim 25.000 leerlingen van groep 7 en 8 gespeeld. Dit jaar brachten Waag Society en Kunstgebouw de nieuwe versie uit. Hiermee worden leerlingen zich spelenderwijs bewust van het gebruik, de ontwikkeling en de invloed van media. Ze krijgen de missie om een virus in de wereld Mediana te verslaan. Hiervoor voeren ze met hun eigen monster opdrachten uit in 4 thema’s: social media, reclame, bronnen en beeldgebruik. Ze beantwoorden vragen als: “Hoe oud zijn computers eigenlijk?” en “Hoe weet je of een bron betrouwbaar is?”. Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met de game. Ter afsluiting is er een klassikale nabespreking.

Gratis proefaccounts
Benieuwd naar Monstermedia? Waag Society en Kunstgebouw bieden proefaccounts aan om het spel uit te proberen . Leerlingen maken hun eigen monster waarmee ze allerlei mediaopdrachten uitvoeren en hun kennis uit testen. De proefaccounts zijn kosteloos en vrijblijvend beschikbaar. Vraag het account aan via monstermedia@waag.org.

Introductie-aanbieding
Structureel aandacht besteden aan mediawijsheid in de klas? Ter introductie bieden Waag Society en Kunstgebouw de volledige versie van Monstermedia aan voor het speciale tarief van 199 euro. Deze aanbieding is geldig tot 20 juli 2013. Geef je op via de website van Monstermedia

Monstermedia is ontwikkeld door Waag Society en Kunstgebouw. Het spel is mede mogelijk gemaakt door Mediawijzer.net, SNS REAAL Fonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.