×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 15 februari 2012 | 65x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Mediawijsheid op de Nederlandse Antillen

Uit eigen inventariserend onderzoek van de Nationale Academie voor Media en Maatschappij is in september 2010 gebleken dat er op de Nederlandse Antillen een grote behoefte is aan kennis over mediawijsheid. Ook is gebleken dat er op de Antillen een geheel eigen thematiek bestaat met betrekking tot jeugd en media(wijsheid). Op basis van dit onderzoek hebben 3 projectpartners eind 2010 besloten op eigen kosten eenmalig de bestaande Nationale Opleiding MediaCoach aan te passen aan de Antilliaanse situatie en 18 mediacoaches op te leiden op Curaçao.

Grote behoefte aan mediawijsheidopleiding
De snelste manier om de mediawijsheid van onder andere jeugd te verbeteren is het trainen van professionals tot mediacoaches. Kennis wordt verspreid zodat men na de opleiding meteen zelfstandig aan de slag kan. Ook vormt de groep deelnemers een eigen sociale kaart. Men kan direct vanuit en met elkaars expertise en vakgebied projecten initiëren. De behoefte aan kennis en training is enorm groot. Dat bleek uit de vele geïnteresseerden die zich meldden na de pilot-opleiding vanuit verschillende instanties op Curaçao en andere Antilliaanse eilanden.

De aanvragen komen van professionals uit het onderwijs, bibliotheek/mediatheek, politie/justitie, jeugdverslavingszorg en –hulpverlening, naschoolse opvang en welzijnswerk. Met ondersteuning van Mediawijzer.net zal er in het voorjaar van 2012 worden gestart met een nieuwe Nationale Opleiding MediaCoach Antillen. Hier zullen zo’n 20 professionals aan deelnemen.

Deelnemende organisaties en contactpersonen

Zie ook Mediaenmaatschappij.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.