×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 17 februari 2012 | 46x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Mediawijs opvoeden: een jaar mediaopvoeding en -onderwijs

In 2011 heeft het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, als Clubhuis van Mediawijzer.net, allerlei activiteiten georganiseerd en ondersteund van, voor en door het netwerk. In de publicatie ‘Mediawijs opvoeden: een jaar mediaopvoeding en -onderwijs’ leest u alles over de evenementen, onderzoeken, schoolprojecten en pilots van 2011.

Nationaal Clubhuis voor Mediawijsheid

Beeld en Geluid vervult sinds 2008 de rol van clubhuis namens Mediawijzer.net. De functie als Nationaal Clubhuis voor mediawijsheid is tweeledig. Enerzijds is Beeld en Geluid een podium en ontmoetingscentrum voor de vele netwerkbijeenkomsten en expertmeetings van de inmiddels 600 netwerkpartners. Anderzijds heeft Beeld en Geluid ook een aanbod richting het algemeen publiek en het onderwijs. Het uiterst succesvolle MediaMasters2011 is hier een goed voorbeeld van. ‘Mediawijs opvoeden’ belicht alle activiteiten die met de publieksfuncties te maken hebben.

Onderzoeken
Mediawijzer.net en Beeld en Geluid hebben in 2011 ook verschillende onderzoeken laten uitvoeren op het gebied van mediawijsheid. Deze onderzoeken geven aan dat het thema mediawijsheid meer dan ooit leeft en aandacht verdient. Zo is bijvoorbeeld gebleken dat ouders nauwelijks een antwoord hebben op het veranderende mediagedrag van hun kinderen.

Mediawijsheid: een bron van inspiratie
‘Mediawijs opvoeden’ maakt het volgende duidelijk: Mediawijsheid is als begrip inmiddels een bron van inspiratie. Het onderwerp leeft, zowel in het onderwijs als onder het algemeen publiek.

Meer informatie
Kijk op de website van Beeld en Geluid voor meer informatie over ‘Mediawijs opvoeden’.Download ‘Mediawijs opvoeden: een jaar mediaopvoeding en -onderwijs’
 (pdf)

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.