×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 15 april 2010 | 9x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Mediawijs met verkiezingen in de krant

Op donderdag 15 april presenteert Nieuws in de klas de nieuwste lesuitgave Verkiezingen in de krant 2010 voor het voortgezet onderwijs. Het eerste exemplaar van deze opdrachtenbundel wordt aan Tweede Kamerlid Tofik Dibi (GroenLinks) overhandigd tijdens het debat ‘Taal, rekenen én mediawijsheid’ van Mediawijzer.net in Hilversum.

Onderwerpen die in de lesuitgave aan bod komen zijn ondermeer: standpunten, campagne, politieke persoonlijkheden, peilingen en verkiezingstaal.
Bij de lesuitgave kunnen docenten uit het voortgezet onderwijs de landelijke en regionale dagbladen gebruiken. Deze kunnen zij gratis aanvragen bij Stichting Krant in de Klas.
Met behulp van de lesopdrachten en de kranten kunnen docenten en leerlingen actief de berichtgeving over de verkiezingen volgen. Zo verdiepen zij zich zowel in de actuele politieke thema’s als de ‘Haagse politieke taal’ die ook in de berichtgeving wordt gehanteerd. Nieuws in de klas beoogt met deze lesuitgave dan ook een bijdrage te leveren aan taalvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap.
‘Verkiezingen in de krant 2010’ is vanaf 15 april 2010 gratis te downloaden op www.nieuwsindeklas.nl.

Over Stichting Nieuws in de klas
Nieuws in de klas is de educatieve organisatie van De Nederlandse Dagbladpers (NDP), de branche-organisatie van de Nederlandse dagbladen. KiK wil van jonge mensen kritische nieuwsconsumenten maken door hen via het onderwijs kranten te laten lezen. Daarom zet de stichting de krant, zowel op papier als online, in als lesinstrument ter bevordering van taal- en leesvaardigheid, mediawijsheid en burgerschap.
Docenten in het primair en voortgezet onderwijs kunnen bij Nieuws in de klas terecht voor de gratis krantenservice, voor lesmaterialen (gratis te downloaden op de site) en voor voorlichting of trainingen. Ook organiseert Nieuws in de klas jaarlijkse evenementen als de Krantenfoto Kinderjury (po), de wedstrijd Nieuwsmakers (vo) en de Scholierenpeiling (po en vo).

Zie voor meer informatie www.nieuwsindeklas.nl

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.