×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 20 juli 2011 | 148x bekeken | Leestijd: 1 minuut

MediaMatching Game dompelt schoolteams onder in media

Scholen hebben te maken met een hoog niveau aan digitale vaardigheden van hun leerlingen. Kunnen leerkrachten en docenten hier hun voordeel mee doen? Als antwoord op deze vraag presenteert KunstStation C “MediaMatching Game”, het eerste mediawijsheidspel voor schoolteams. Tijdens het spel worden deelnemers in een uur ondergedompeld in de veelzijdigheid van media. Tegelijkertijd wordt een koppeling gemaakt met de onderwijspraktijk van de deelnemers.

Mediamatching game
Het spel is een stimulans om media een plek te geven in de klas en levert direct inspiratie op voor de leerkracht of docent. Het team maakt een keuze uit één van de vijf thema’s, zoals Reclame, Social Media of Movies Matter!, waarna het spel kan beginnen. Het bordspel, met een voortdurende link naar het digibord, zorgt ervoor dat het gesprek makkelijk op gang komt. De jokers in het spel zorgen voor verwondering en verrassing over de ongekende mogelijkheden van de digitale media.

Verkenning expertise en visie
In één middag verkent het team haar eigen expertise en visie, bij voorkeur onder begeleiding van consulent cultuureducatie, mediacoach of een medewerker van een educatieve dienst.

MediaMatching Game bestellen
Het spel is te bestellen voor 39,95 op de website van KunstStation C.

Meer informatie over de Doorgaande Leerlijn Mediawijsheid van Kunststation C

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.