×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 16 december 2009 | 52x bekeken | Leestijd: 1 minuut

MediaCultuur boek en website verschenen

Het project MediaCultuur heeft zijn eerste jaar erop zitten. Tijdens de conferentie MediaCultuur – Kunst als Mediacoach gehouden op 18 november in Beeld en Geluid zijn ook de nieuwe site en een boek gepresenteerd. Het boek MediaCultuur – Kunst als Mediacoach bevat naast informatie over het project zelf ook achtergronden en pakkende voorbeelden voor iedereen met interesse in ‘mediawijs’ kunstonderwijs.Aan het boek is bijgedragen door Emiel Heijnen, Folkert Haanstra, Joris Luyendijk, Myrthe Hilkens, Francisco van Jole, Renzo Martens, Frits Gierstberg en Arno Coenen.

Netwerkpartners kunnen het boek tegen een gereduceerd tarief van 12,50 euro bestellen via mediacultuur@ahk.nl

Project MediaCultuur
Ruim 190 kunstdocenten en medewerkers van culturele instellingen bezochten op 18 november de conferentie in Beeld en Geluid waar de raakvlakken tussen media- en kunsteducatie centraal stonden.

De conferentie bestond uit verschillende lezingen en workshops. Onder meer ging Bart Rutten (conservator Stedelijk Museum) in op de historie van de mediakunst en hoe actuele kunst fungeert als spiegel op de media. Journalist en schrijver Joris Luyendijk ‘deconstrueerde’ met hulp van het publiek een 8 uur journaal en toonde daarmee aan dat elk journalistiek product zich leent voor een ‘mediawijze’ analyse. In een van de workshops lichtte Dalida van Dessel (Instituut voor Beeld en Geluid) de mogelijkheden toe van ED*IT, een nieuw onderwijsplatform waarmee mediabronnen uit het archief van onder meer de Nederlandse omroep ontsloten kunnen worden voor gebruik in de klas.

Mediacultuur.net
Op de conferentie werd ook de nieuwe website Mediacultuur.net officieel geopend. De site biedt lessenseries MediaCultuur aan, bestemd voor de lessen beeldende vorming en CKV op zowel de VMBO, HAVO als VWO. Elke lessenserie stelt een thema centraal en maakt gebruik van het voorgeselecteerde beeld- en bronnenmateriaal. De lessenseries met zowel theorie- als praktijkopdrachten kunnen worden gedownload.

Het Project MediaCultuur is in 2008 geïnitieerd door drie docentenopleidingen en zeven culturele instellingen om mediawijsheid een plaats te geven in de lespraktijk van kunstdocenten in het voortgezet onderwijs en in de curricula van docentenopleidingen. Met een speelse en kunstzinnige didactiek kunnen mediawijze competenties worden behaald. Het project MediaCultuur voorziet in deskundigheidsbevordering en ondersteuning voor zowel zittende kunstdocenten als docenten-in-opleiding.

MediaCultuur is een van de elf projecten die in 2009 financiële steun ontvingen van Mediawijzer.net.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.