×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 7 februari 2013 | 15x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Media-educatiegame MonsterMedia vernieuwd

Waag Society en Kunstgebouw hebben de media-educatiegame MonderMedia vernieuwd. De game, die leerlingen een kijkje geeft op mediageschiedenis, is inhoudelijk en technisch geüpdatet en ook het monster heeft een ‘makeover’ gekregen. Ook is de game uitgebreid met een één-uurs versie voor zelfstandig gebruik. MonsterMedia is inmiddels al door ruim 25.000 leerlingen van groep 7 en 8 gespeeld. Je kunt het vernieuwde spel nu spelen.

Vernieuwingen

MonsterMedia 2 is een geheel nieuwe versie van de succesvolle online mediaeducatie game. Het gameplatform heeft een inhoudelijke en technische update gekregen. Ook het monster heeft een ‘makeover’ gekregen. Naast de volledige online game voor de bovenbouw van het basisonderwijs, is er een één-uurs versie voor zelfstandig individueel gebruik (op school, in bibliotheken en/of thuis).

Inhoud MonsterMedia

In de game MonsterMedia krijgen leerlingen een kijkje in de mediageschiedenis. Ze leren meer over de media die ze dagelijks gebruiken. Hoe betrouwbaar is de informatie op websites? Wat is het verschil tussen echte informatie en een advertentie? Hoe kwetsbaar ben je eigenlijk online? Denk aan een rekening voor online spelletjes, een virus op de computer of persoonlijke gegevens die openbaar worden gemaakt.

Hoe werkt MonsterMedia?

In de wereld Mediana is een virus verspreid. Vermomd als monsters gaan leerlingen op een missie. Ze krijgen verschillende opdrachten om het virus te verslaan. Deze richten zich op 4 thema’s:

  1. reclame
  2. bronnen
  3. beeldgebruik
  4. sociale media

Leerlingen kunnen zelfstandig aan de slag met de game. Ter afsluiting is er een klassikale nabespreking. Hiermee stimuleert MonsterMedia verstandig gebruik van media en bewustwording van de invloed van media op het eigen denken en handelen.

Introductie aanbieding
Monstermedia is inmiddels door ruim 25.000 leerlingen van groep 7 en 8 gespeeld. De vernieuwde versie is nu te spelen. Ter introductie geldt er een speciaal tarief van €199,- voor de eerste scholen die zich aanmelden. Deze aanbieding is geldig tot 20 juli.

Geef je op via onze website Monstermedia.nl

Over MonsterMedia
MonsterMedia wordt mede mogelijk gemaakt door Mediawijzer.net, SNS Reaal Fonds en Prins Bernhard Cultuurfonds.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.