×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 11 april 2012 | 9x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Marga van Praag jurylid Jeugdjournaal Presentatiewedstrijd

Voormalig Jeugdjournaal-presentator Marga van Praag maakt deel uit van de driekoppige jury van de presentatiewedstrijd 2012 van het NOS Jeugdjournaal. Milouska Meulens, één van de huidige presentatoren van het Jeugdjournaal en Heleen Lok, de nu 11-jarige winnares van afgelopen jaar, maken de jury compleet. Tijdens de Jeugdjournaaldag 2012, op 31 mei, beoordeelt de jury 20 finalisten. De winnaar mag op 2 juni het NOS Jeugdjournaal presenteren.

Jeugdjournaaldag
Vanwege de 30ste verjaardag van het Jeugdjournaal werd in 2011 de eerste editie van de Jeugdjournaaldag gehouden, waarvan de presentatiewedstrijd onderdeel uitmaakt. Die wedstrijd werd gewonnen door de toen 10-jarige Heleen Lok uit Amersfoort. Uit bijna 200 inzendingen kwam zij als beste uit de bus.

Op 31 mei is de tweede editie van de Jeugdjournaaldag, een gezamenlijk initiatief van het NOS Jeugdjournaal en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Sinds ruim een maand kunnen kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs zich voor de presentatiewedstrijd aanmelden door een filmpje in te sturen. Inmiddels zijn al bijna 100 inzendingen binnen.

Screentest
Uit alle inzendingen kiest de redactie van het Jeugdjournaal de 20 beste presentatietalenten. Zij komen, met hun klas, op donderdag 31 mei naar Beeld en Geluid in Hilversum. Op die dag doen zij een screentest in de studio van het NOS Jeugdjournaal op het Mediapark in Hilversum. Via een beeldverbinding kijken de klasgenoten in Beeld en Geluid mee. Daarnaast zijn er op die dag voor alle uitgenodigde kinderen, zo’n 550-600 in totaal, tal van andere ‘Jeugdjournaalactiviteiten’.

Bekendmaking winnaar
Na afloop van de dag gaat de jury in beraad over de screentests. Op vrijdag 1 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. De volgende dag, op zaterdag 2 juni, presenteert de winnaar het NOS Jeugdjournaal, samen met één van de vaste presentatoren.

Aanmelden
Scholen kunnen een kandidaat nog tot en met 23 april aanmelden via de site van Beeld en Geluid. Alle informatie over de presentatiewedstrijd is te vinden op Jeugdjournaal.nl en op Beeldengeluid.nl/jeugdjournaalpresentatiewedstrijd.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.