×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 26 maart 2012 | 48x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Manifest Steve Jobsschool online

Vorige week maakte een aantal initiatiefnemers, waaronder opiniepeiler Maurice de Hond, bekend een nieuwe iPad-basisschool op te willen zetten. Een manifest met 4 centrale thema’s staat nu online.

Manifest
Toen vorige week het nieuws over een nieuwe op te richten Steve Jobsschool bekend werd gemaakt,  onstond al snel het idee dat het om een 1 april-grap ging. Vandaag plaatste de organisatie Onderwijs Voor Een Nieuwe Tijd (O4NT) een manifest voor de nieuwe scholen online. In het onderwijs van de Steve Jobsschool staan 4 thema’s centraal.

Thema 1: Elk talent wordt gekend
In de Steve Jobsschool krijgen leerlingen onderwijs op maat aangeboden. Het onderwijs gaat uit van de talenten van de individuele leerling en is erop gericht om deze maximaal tot ontwikkeling te brengen en te versterken, mede door samenwerking.

Thema 2: Combinatie van fysiek en virtueel
Het onderwijs behoudt een fysieke ontmoetingsplek. Klaslokalen zullen echter wel verdwijnen. Naast een fysieke omgeving is er ook een virtuele omgeving. Deze school is het hele jaar open. Het gebouw is geopend van 8.30 tot 18.30 uur, 50 weken per jaar, en het virtuele deel is altijd open en overal bereikbaar. Alle leerlingen (ook de jongste) zullen beschikken over een iPad. Ze kunnen daarmee verbinding leggen met de virtuele afdeling van de school en gebruik maken van de enorme hoeveelheid educatieve apps. Het onderwijs op de Steve Jobsschool kenmerkt zich door plaats- en tijdonafhankelijk leren.

Thema 3: 21st Century Skills
Op de iPad-basisschool verwerven leerlingen nieuwe vaardigheden, de zogenaamde ’21st Centrury Skills’. Deze vaardigheden spelen in op de noodzaak om mee te draaien in een snel veranderende maatschappij waarin technologie zich rap ontwikkeld.

Thema 4: Community
In de visie van O4NT is een belangrijke rol weggelegd voor de community. In de fysieke en virtuele omgeving verbinden de school als instanties met de leerlingen en hun ouders. Die verbondenheid moet de kwaliteit van het onderwijs versterken. Ouders zijn actief partner in het onderwijsproces en vervullen een onmisbare rol bij de organisatie, de uitvoering en de evaluatie van het onderwijs.

Het idee is om in eerste instantie 3 iPad-basisscholen op te richten in verschillende gemeenten. De eerste scholen moeten op 1 augustus 2013 hun deuren openen.

Lees het manifest

Eerder werd in dit bericht verwezen naar de website van de organisatie. Na het faillissement van O4NT is die niet langer beschikbaar.

Lees ook:

De Wereld Draait Door over de iPad-basisschool

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.