×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 25 mei 2012 | 134x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Lespakket SpangaS over nieuwe media

Naar aanleiding van laatste SpangaS-afleveringen van seizoen 5 hebben de NCRV en Stichting Mijn Kind Online een lespakket ontwikkeld. De laatste afleveringen van NCRV’s jeugdserie SpangaS (uitgezonden van 28 mei tot en met 1 juni) staan in het teken van de voor- en nadelen van nieuwe media. In deze 5 op zichzelf staande afleveringen ontdekken leerlingen van het Spangalis College dat de digitale wereld zowel je vriend als je vijand kan zijn. Het lespakket is nu te downloaden.

Lespakket: SpangaS-Mediawhizz
Het lespakket bestaat uit 5 lessen waarbij leerlingen onder andere aan de hand van korte fragmenten nadenken over de thema’s mobiele telefonie, informatievaardigheden, games, chatten en kopiëren van internet. Ook reflecteren kinderen op hun eigen imago door te kijken wat er nu over hun op het internet staat en ontdekken ze wat voor mediagebruikers zij zijn.

SpangaS en maatschappelijke issues
Gemma Derksen, eindredacteur Drama bij de NCRV: “SpangaS maakt maatschappelijke issues bespreekbaar voor een jong publiek. Media en ook sociale media zijn tegenwoordig een belangrijk deel van de dagelijkse realiteit. Maar kinderen en jongeren gaan niet altijd even sociaal om met media. Juist omdat dit een nieuw terrein is met weinig welomschreven regels, is het belangrijk om te leren hoe je sociaal kunt omgaan met media. Voor SpangaS was dit een reden om samen met Mijn Kind Online een special te maken met een lespakket, zodat we de kinderen optimaal kunnen bereiken.”

Lespakket downloaden
Het eerste lespakket is door Ricardo Blei (Abel in SpangaS),  Guillermo Hilversum (Tinco in Spangas) en Pauline Maas van Mijn Kind Online, maker van het lespakket, overhandigd aan de kinderen van groep 7 en 8 van de Boekmanschool in Amsterdam. De lessen zijn te vinden op de website Spangas.nl/mediawhizz.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.