×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 10 september 2010 | 43x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Lespakket Diploma Veilig Internet vernieuwd

Het lespakket van Diploma Veilig Internet is vernieuwd. Het leert kinderen in het basisonderwijs om te gaan met de mogelijkheden en risico’s van internet. Het lespakket is aangepast aan de meest recente ontwikkelingen en helemaal klaar voor het nieuwe schooljaar.

Bewustwording
Het Diploma Veilig Internet is een lespakket voor leerlingen van groep 5 t/m 8 in het basisonderwijs. Het doel van het lespakket is om kinderen bewuster te maken van hun handelen op internet en hen vaardigheden aan te leren om verantwoord met internet en digitale media om te gaan. Het lespakket heeft een voorlichtingsfunctie voor kinderen, leerkrachten en ouders.

Diploma Veilig Internet Junior
Het lespakket Diploma Veilig Internet Junior is ontwikkeld voor de groepen 5 en 6. Het Diploma Veilig Internet is ontwikkeld voor de groepen 7 en 8.

Junior is de opstap naar het Diploma Veilig Internet in groep 7 of 8. Junior behandelt dezelfde onderwerpen, echter op een lager niveau en het gaat uit van de beginnende internetter. Diploma Veilig Internet voor groep 7 en 8 gaat dieper op de onderwerpen in en vraagt al ervaring op internet van de leerlingen.

Inzetbaar voor iedere basisschool
Elke basisschool kan het lespakket gratis downloaden en de lessen uitvoeren. In het lesmateriaal is er rekening mee gehouden dat scholen met verschillende identiteit en lesmethode kunnen deelnemen. Om het lespakket te kunnen inzetten is wel minimaal AVI 6 niveau en begrip van internet vereist. Het lespakket is geen basiscursus internet. Kinderen moeten bijvoorbeeld al weten hoe een browser en e-mail werken.

Download het DVI lespakket

Lees meer over Diploma Veilig Internet

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.