×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
maandag 10 september 2012 | 617x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Lespakket Diploma Veilig Internet uitgebreid met game

Het lespakket Diploma Veilig Internet is uitgebreid met een gloednieuwe online game: Diploma Veilig Internet – The Game. Het spel is ontwikkeld om beter aan te sluiten bij het karakter van het lespakket. Leerkrachten hebben de keuze om het papieren lespakket of de game in te zetten. In een veilige en educatieve omgeving gaan leerlingen op een speelse manier met mediawijsheid aan de slag.

Inhoud game
Diploma Veilig Internet – The Game is bedoeld voor leerlingen van groep 5 tot en met 8 van het basisonderwijs. In het spel moeten leerlingen de bekende DVI-karakters Nienke, Eric, Sem en Shanti helpen om Eric’s oom Ap te bevrijden. Tijdens het ontwikkelen van een uitvinding komt oom Ap vast te zitten in één van zijn uitvindingen. In 5 levels leren leerlingen over:

  • veilig surfen
  • betrouwbaarheid van internet
  • zoekvaardigheden
  • online imago
  • digitaal pestenHierbij monitoren leerkrachten de voortgang van de leerlingen op eenvoudige wijze. De inhoud en het resultaat zijn hetzelfde als het papieren lespakket. Voor leerkrachten is er een speciale leerkrachtenhandleiding beschikbaar. Diploma Veilig Internet – The Game wordt afgesloten met een digitale eindtoets.

Over DVI
Diploma Veilig Internet is een lespakket voor leerlingen van groep 5 t/m 8 in het basisonderwijs. Het lespakket maakt kinderen bewuster van hun handelen op internet en leert hen vaardigheden aan om verantwoord met internet en digitale media om te gaan. Het lespakket heeft een voorlichtingsfunctie voor kinderen, leerkrachten en ouders.

Speel Diploma Veilig Internet – The Game

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.