×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 2 februari 2011 | 545x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Lesmateriaal over mediawijsheid voor het speciaal onderwijs

Terwijl veel scholen steeds meer aandacht besteden aan mediawijsheid kan ook het speciaal onderwijs niet achterblijven. Daarom een overzicht van lessen over mediawijsheid voor het speciaal onderwijs.

Klascement
Klascement is een educatieve portaalsite waar heel veel lesmateriaal te vinden is, maar waar ook beschrijvingen staan hoe u zelf materiaal kunt maken. Eigen materiaal kan ook in de database geplaatst worden. Er is een uitgebreide zoekfunctie en veel materiaal voor het speciaal onderwijs. (Er is ook een Nederlandse versie waar je alleen de bijdrage uit Nederland kan bekijken.)

Medialessen
Op de site van Medialessen.nl zijn voor zowel het regulier als het speciaal onderwijs lessen te vinden over media. Docenten kunnen hier ook hun zelf gemaakte lesmateriaal plaatsen. Daarnaast zijn er ook didactische tips te vinden voor docenten.

Lessen mediawijsheid voor ZMLK
Op Medialessen voor ZMLK zijn een aantal lessen en voorbeeldfilmpjes te vinden over mediawijsheid.

Informatie over mediawijsheid voor docenten

  • Mediawijsspeciaal – Een werkgroep in het leven geroepen om mediawijsheid in het speciaal onderwijs onder de aandacht te brengen. Relevant nieuws op dit gebied is hier te volgen.
  • Congres Gewoon Speciaal Ict – Een congres waarbij de laatste ontwikkelingen op het gebied van ICT en passend onderwijs te zien zijn. De Gewoon Speciaal ICT conferentie is een initiatief van Kennisnet, Vives en ICT&E en zal worden gehouden op woensdag 13 april tijdens de IPON 2011.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.