×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 15 april 2011 | 5x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Les 2.0 winnaar IPON Award 2011

Les 2.0, het nieuwe digitale leermiddel voor het voortgezet onderwijs, heeft de IPON Award 2011 gewonnen voor het beste softwareproduct voor het voortgezet onderwijs. De voorzitter van de jury, Louis Hilgers, maakte op woensdag 13 april de winnaars bekend tijdens de eerste dag van de IPON 2011, de jaarlijkse vakbeurs op het gebied van onderwijs en ICT.

Les 2.0 [Les 2.0 is niet langer beschikbaar – red.] Les 2.0 (www.les20.nl)  is een digitaal leermiddel waarbij scholen en erfgoedinstellingen samen digitaal leermateriaal ontwikkelen, als aanvulling op bestaande lesmethodes of als vervanging ervan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de expertise van docenten, educatieve medewerkers van musea/archieven en onderwijskundigen. Uitgangspunt is dat in het lesmateriaal de gedigitaliseerde bronnen van de erfgoedinstellingen (video, afbeeldingen, artikelen) worden toegepast. De bronnen zijn afkomstig van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Museum Volkenkunde, Rijksmuseum voor Oudheden, Naturalis, Eye Film Instituut Nederland en het Nationaal Archief. Les 2.0 is direct bruikbaar voor digitale schoolborden en eenvoudig te bewerken. Lesplannen van Les 2.0 staan dicht bij de onderwijspraktijk en sluiten aan bij eindtermen en examenprogramma’s.

Over de IPON Awards
Met de IPON Awards beoogt de organisatie en jury dat ict-bedrijven die zich richten op het onderwijs, worden bestempeld met een kwaliteitsmerk. Zo kan het onderwijs zien dat het bedrijf zich onderscheidt in innovatie, kwaliteit en originaliteit.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.