×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 3 april 2012 | 84x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Les 2.0: gratis workshops over digitale lessen

[Les 2.0 is niet langer beschikbaar – red.]

Bent u vakdocent Mens en Maatschappij, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Economie of Biologie? Verschillende erfgoedinstellingen, waaronder Beeld en Geluid organiseren vanaf 3 april gratis workshops voor vakdocenten waarin het gebruik van digitale lessen en leerlijnen met audiovisuele bronnen centraal staat. Het middelpunt van de workshops is het online leermiddel LES 2.0.

Inhoud workshop
Tijdens een vakworkshop leert u in één middag op welke manier u LES 2.0 in uw lessen kunt gebruiken  en wat er voor nodig is om dit leermiddel in een methode of leerlijn te implementeren. Daarnaast gaat u zelf actief op zoek naar krachtig bronmateriaal en verwerkt deze in leermateriaal. Dit alles vindt plaats in een van de erfgoedinstellingen samen met andere vakcollega’s. Deelnemende instellingen zijn: Beeld en Geluid, Rijksmuseum van Oudheden, Nationaal Archief, Museum Volkenkunde en Naturalis. De aftrap is op 3 april bij Beeld en Geluid met een workshop voor docenten Economie, gevolgd door een workshop voor docenten Mens en Maatschappij in het Nationaal Archief op 6 april.

Voorbeelden
Bent u docent Economie en wilt u een actueel thema aanhalen zoals de  financiële crisis? Gebruik dan bijvoorbeeld de les ‘Geld lenen kost geld’. Bent u een docent Mens en Maatschappij en wilt u uw leerlingen attent maken op persoonlijke geldzaken en koopkracht? Maak dan bijvoorbeeld gebruik van de les ‘Pas op je centen!’.

Inloggen
Om de lessen te kunnen bekijken dient u in te loggen. Is uw school nog niet aangesloten op LES 2.0? Vraag dan de gratis inlogcodes aan

Over Les 2.0
LES 2.0 is ontstaan vanuit de vraag van het voortgezet onderwijs om open digitaal lesmateriaal te ontwikkelen met betrouwbare bronnen van erfgoedinstellingen. Dankzij een samenwerking met VO-content is LES 2.0 vrij beschikbaar voor alle docenten en leerlingen in het voortgezet onderwijs via de Stercollecties van VO-Content. LES 2.0 biedt via de stercollecties van VO-content digitale erfgoedbronnen, leerlinglessen en lesplannen aan. Vanaf 1 augustus zijn er ook volledige leerlijnen beschikbaar voor de vakken Mens en Maatschappij, Geschiedenis, Aardrijkskunde, Economie en Biologie. De deelnemende organisaties willen u graag laten kennismaken met dit leermiddel door het organiseren van een reeks workshops, toegespitst op verschillende thema’s en vakken.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.