×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 27 mei 2011 | 25x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Leerlingen mediawijs met interactieve game MediaMasters2011

In de bevordering van mediawijsheid bij kinderen spelen opvoeders een belangrijke rol. Om de dialoog te stimuleren en structurele aandacht voor mediawijsheid in het onderwijs te bevorderen, lanceert Mediawijzer.net: MediaMasters2011. Een interactief ervaringsspel voor groep 7, waardoor leerlingen ervaren hoe mediawijs ze echt zijn. Het spel wordt gespeeld in de Week van de Mediawijsheid van 21-27 november 2011.

MediaMasters2011
MediaMasters2011 is onderdeel van de Week van de Mediawijsheid-campagne: Mediawijs? Bewijs het maar!, waarin media en opvoeding centraal staat. De lancering van de aanmeldsite voor scholen is gisteren gepresenteerd op de Mediawijsheidmarkt.

Week van de Mediawijsheid 21-27 november: MediaMasters2011
TV, internet, social media, games en mobiele telefonie. Kinderen komen er dagelijks mee in aanraking en zijn er vaak uren mee bezig. Ze beleven er veel plezier aan maar weten niet altijd hoe ze media kritisch kunnen bekijken of hoe ze er zelf bewust mee om kunnen gaan. Hierbij spelen opvoeders een belangrijke rol. Daarom staat de Week van de Mediawijsheid in 2011 in het teken van media en opvoeding. In die week, leren kinderen uit groep 7, door het ervaringsspel MediaMasters, samen met hun ouders op een verstandige en leuke manier met media om te gaan. Ze leren zelf creëren, maar ook participeren. Ze ontdekken de mogelijkheden van media, maar leren ook dat je informatie niet zomaar aan iedereen moet toevertrouwen en bewust te zijn dat nieuws vaak gemaakt wordt. Het gaat hierbij om alle media van TV, Internet, Social Media tot games en mobiele telefonie.

Aanmelden voor gratis lespakket
Het spel richt zich op 10 tot 11 jarigen, omdat zij zelfstandiger met media aan de slag gaan, maar nog wel open staan voor een goed gesprek over mediawijsheid thuis en op school. Het is interactief en kan gedurende een week onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond gespeeld worden. Het enige dat een school nodig heeft, is een digibord en gedurende de week elke dag 1 uur lestijd. Scholen die kosteloos deel willen nemen, kunnen zich aanmelden via www.mediamasters2011.nl. Hier kunnen ook bibliotheken terecht voor het aanvragen van een informatiepakket om ideeën op te doen hoe zij opvoeders en kinderen bij kunnen staan tijdens de Week van de Mediawijsheid.

Dowload de MediaMasters-flyer voor bibliotheken

Download de MediaMasters-flyer voor scholen

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.