×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
woensdag 13 april 2011 | 13x bekeken | Leestijd: 2 minuten

Leerlingen en leerkrachten mediawijzer met lipdubwedstrijd SchoolDub

Op de jaarlijkse onderwijs en ict beurs IPON (13 en 14 april) wordt dit jaar SchoolDub gelanceerd, een lipdubwedstrijd voor de groepen 5 t/m 8 in het basisonderwijs. De wedstrijd gaat gepaard met een mediawijs lespakket. Ook leerkrachten kunnen zich professionaliseren met voor hun speciaal ontwikkelde workshops.

Workshops voor leerkrachten
De lipdubwedstrijd is voorzien van vijf gratis begeleidende lessen ontwikkeld voor basisschoolleerlingen, om nog mediawijzer te worden. Leerkrachten kunnen ook geschoold worden in het omgaan met nieuwe media. OinO en Digital Learning hebben daarvoor workshops ontwikkeld. Hoe werken Twitter en Hyves? Wat kan ik bereiken met sociale media? Hoe kan ik deze inzetten in mijn klaslokaal? Op deze vragen zullen de workshops een concreet antwoord geven. Naast het wegwijs raken in social media als Twitter, Hyves en Facebook, leren docenten les geven met moderne middelen. Mogelijkheden die wel door veel kinderen, maar nog niet breed door het basisonderwijs worden opgepakt. Met de serie workshops worden leerkrachten in staat gesteld, deze generatiekloof in tempo en kennis te overbruggen.

Kinderen in de basisschoolleeftijd besteden per dag gemiddeld 2 tot 3 uur vrije tijd aan media zoals televisie, internet en games. Leerkrachten moeten handvatten krijgen om leerlingen hierin te begeleiden en om zelf te profiteren van de vele mogelijkheden van de nieuwe media. Ze kunnen er tijdens hun lessen gebruik van maken om het onderwijs boeiend en eigentijds te maken. Maar er zijn meer mogelijkheden: de school kan bijvoorbeeld ouders snel en effici├źnt informeren met behulp van de nieuwe media.

Meer info over de SchoolDub workshops voor leerkrachten

Bedenkers SchoolDub
SchoolDub is ontstaan uit een samenwerking van een groep onderwijsprofessionals, waaronder Ronald de Moor en Tanja van den Berg. Besloten werd een traject te ontwikkelen, om leerlingen en leerkrachten zich bewuster te laten worden van de invloed van media. Dat resulteerde uiteindelijk in SchoolDub. De lessen in mediawijsheid worden afgesloten met het maken van een zogenoemde lipdub. Scholen of groepen die deelnemen aan de lipdubwedstrijd kunnen hun clip uploaden op www.schooldub.nl.

Jury kiest winnaar
Een speciale jury zal in de eerste week van juni een winnaar kiezen. De gelukkige school of groep wint voor de leerlingen een Click Digital Video Camera en een workshop mediawijsheid voor de leerkrachten. De workshop zal worden uitgevoerd door OinO-Advies.

Inschrijven voor SchoolDub
De lipdubwedstrijd SchoolDub loopt nog tot 1 juni. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via www.schooldub.nl. Na inschrijving ontvangt u gratis het volledige lespakket mediawijsheid voor de groepen 5 t/m 8.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.