×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
donderdag 18 juni 2009 | 1x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Layar integreert web en omgeving

De Nederlandse augmented reality-applicatie Layar integreert live het internet met de fysieke omgeving via een mobiele telefoon. Zo is te zien welke huizen te huur zijn en waar geldautomaten zijn. Layar legt verschillende lagen over het camerabeeld van de fysieke omgeving. Daarvoor werkt producent SPRXmobile onder andere samen met Funda, Hyves, Tempo-Team en ING. De applicatie voegt zo virtuele lagen live toe aan de omgeving. Layar is voorlopig alleen te gebruiken op een G1- of een HTC Magic-smartphone.

Bij het opstarten van de Layar-applicatie gaat de camera van de telefoon automatisch aan. De gps van de Android-telefoon weet samen met het ingebouwde kompas waar de gebruiker zich bevindt en in welke richting die kijkt.

“Elke partner heeft een verzameling locatiegegevens met relevante informatie die een eigen digitale laag vormt”, schrijven de makers. Met een druk op de knop wordt er gewisseld tussen verschillende lagen informatie.

Augmented Reality Browser
Via Funda is het mogelijk te zien of er koop- en huurhuizen in de buurt zijn. Hyves zorgt bijvoorbeeld voor de locaties van cafe’s en restaurants, terwijl ING locaties van geldautomaten weergeeft. De ‘Augmented Reality Browser’ claimt de eerste ter wereld te zijn.

Er bestaan echter ook andere diensten die vergelijkbare mogelijkheden bieden. Bijvoorbeeld Wikitude, een dienst die gebruikt wordt als een ‘augmented reisgids’.

SPRXmobile biedt Layar vanaf woensdag 17 juni in Nederland. Andere landen volgen later. Er zijn ook plannen om de dienst op andere platformen dan Android aan te bieden. Het is nog onduidelijk wanneer dit gebeurt en welke smartphone-besturingssystemen dat dan zijn.

Bron: Webwereld

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.