×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 22 februari 2011 | 27x bekeken

Laurentius Stichting experimenteert met 3D-lessen

“Het verrijkt de les, leerlingen hebben meer plezier en zijn meer betrokken.” Het zijn enkele bevindingen van de Laurentius Stichting na te hebben geëxperimenteerd met 3D-foto’s en video’s in de les. Het experiment vond plaats om te achterhalen wat de meerwaarde zou kunnen zijn van 3D-materiaal binnen het klaslokaal.

Experiment
Het experiment werd uitgevoerd met verschillende klassen. Vervolgens werden door middel van een toets de resultaten geanalyseerd van leerlingen de lesstof uit boeken tot zich hadden genomen en leerlingen die het lesmateriaal in de vorm van 3D-foto’s en -video’s kregen gepresenteerd. In de laatste groep waren de kinderen veel uitgebreider en accurater in hun respons.

Nadelen
Tijdens het experiment kwamen er ook een aantal nadelen naar voren. De eerste was van praktische aard, namelijk de de enigszins oncomfortabele 3D-brillen. Een ander probleem vormden de Engelstalige woorden die werden gebruikt om bijvoorbeeld het hart te beschrijven. Dit kan uiteraard verholpen worden door in de toekomst Nederlandstalig materiaal te ontwikkelen.

BETT
Van het experiment werd een videoverslag gemaakt die gepresenteerd werd tijdens de BETT, de grootste onderwijsbeurs van het Verenigd Koninkrijk.

Meer informatie
U kunt meer informatie vinden over het experiment op innovatie.kennisnet.nl.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.