×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 29 juli 2011 | 6x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Lancering website Week van de Mediawijsheid 2011

Mediawijzer.net lanceert met grote trots de nieuwe website van de Week van de Mediawijsheid 2011: Mediamasters2011.nl. Dit jaar staat het thema media-opvoeding centraal om kinderen bewust te maken van mogelijkheden en risico’s van media. Op de nieuwe website is informatie te vinden over de campagne en kunnen scholen en bibliotheken zich inschrijven voor deelname.

Week van de Mediawijsheid
De Week van de Mediawijsheid (21-27 november) is een initiatief om meer aandacht te vragen voor het belang van mediawijsheid. Het thema dit jaar is media-opvoeding. Kinderen komen dagelijks in aanraking met allerlei soorten media. Met hulp van ouders, leerkrachten en bibliotheken leren ze tijdens de Week van de Mediawijsheid bewust worden van de mogelijkheden én risico’s. Hiervoor biedt Mediawijzer.net basisscholen een spannende, levensechte media-ervaring aan: MediaMasters. Hierdoor leren kinderen kritisch naar media kijken en de effecten en mogelijkheden van media begrijpen. Een kritische blik en flink wat doorzettingsvermogen levert ze uiteindelijk de titel ‘Media Master 2011’ op.

Eerste 1000 klassen aangemeld MediaMasters!
Inmiddels hebben al meer dan 1000 klassen zich ingeschreven voor MediaMasters. Scholen kunnen hun groep 7 nog inschrijven tot eind oktober 2011. Vanaf september ontvangen zij een inlogcode voor het online startpakket, met daarin onder andere de lerarenhandleiding voor MediaMasters.

Deelname bibliotheken
Bibliotheken kunnen scholen ondersteunen en zelf activiteiten organiseren tijdens de Week van de Mediawijsheid. Bibliotheken kunnen zich aanmelden voor deelname en ontvangen dan een inlogcode naar een online toolkit. In deze toolkit is onder andere informatie te vinden over hoe bibliotheken deel kunnen nemen, informatie over MediaMasters, tips voor activiteiten, digitaal promotiemateriaal en een overzicht van deelnemende scholen en bibliotheken. Inmiddels hebben 172 bibliotheken zich aangemeld.

Ga naar www.mediamasters2011.nl en doe mee!

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.