×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
vrijdag 14 september 2012 | 14x bekeken | Leestijd: 1 minuut

Kroonprins geeft startsein Cinekid MediaRoute

Kroonprins Willem-Alexander heeft vandaag het startsein gegeven voor de Cinekid MediaRoute op basisschool De Zuiderzee in Amsterdam. Cinekid heeft de doorlopende leerlijn ontwikkeld om media-educatie deel te laten uitmaken van het huidige curriculum van basisscholen.

Foto: RTL Boulevard

Deelname aan workshops
De Prins nam na de lancering deel aan een aantal workshops en media-installaties samen met de leerlingen en media-installaties. Naast de lancering van de Cinekid MediaRoute (red, de pagina is op dit moment niet beschikbaar) vond ook een rondetafelgesprek plaats met het bedrijfsleven en de onderwijssector. Het doel was om een extra impuls te geven aan media-educatie in het basisonderwijs.

Sannette Naeyé, directeur van Cinekid: “Vorig jaar heeft de Prins van Oranje Cinekid vereerd met een bezoek aan het festival. We zijn erg verheugd dat hij ook dit jaar ons werk onderstreept en het belang van media-educatie onder de aandacht wil brengen.”

Uitzending RTL Boulevard
RTL Boulevard was aanwezig bij de lancering van de Cinekid MediaRoute. In de uitzending van 14 september 2012 (18:35 uur, RTL 4) zie je meer over de lancering.

Over Cinekid MediaRoute
De Cinekid MediaRoute is een doorlopende leerlijn dat zich richt op media-educatie voor kinderen uit het basisonderwijs. Leerlingen tussen de 4 en 12 jaar oud leren van alles leren over de mogelijkheden van beeld, film en nieuwe media door middel van lessen en workshops.

Over Cinekid
Cinekid organiseert jaarlijks, tijdens de herfstvakantie, hét internationale Film-, Televisie- en Nieuwe Mediafestival voor de Jeugd. Het filmfestival is in de afgelopen 26 jaar uitgegroeid tot een prestigieus internationaal festival. Cinekid komt naar de kinderen toe met satellietfestivals door heel Nederland.

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.