×

We willen graag weten wat je van dit artikel vindt.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10

Je bijdrage wordt volledig anoniem verwerkt. Bedankt!

Ik wil nu niet meedoen.
dinsdag 7 september 2010 | 1x bekeken

Kroonprins in de bres voor digibeet

Nederland moet voorkomen dat kwetsbare groepen buiten de informatiesamenleving vallen. Dat zei kroonprins Willem-Alexander dinsdag tijdens een toespraak op de Amsterdamse beurs. In zijn speech, over Nederland in 2040, zag hij het land over dertig jaar als een kennissamenleving waarin digitale vaardigheden en digibewustzijn ”de kern raken”.

De prins constateerde dat digitalisering de samenleving ”geweldig” heeft veranderd. ”Het biedt nieuwe mogelijkheden, maar ook nieuwe uitdagingen”, zo wist hij, waarop hij zijn zorg uitte over de ”nog altijd drie miljoen mensen” in Nederland zonder internettoegang. Dat zijn vaak ouderen, laagopgeleiden of mensen op bijstandsniveau.

Technologieën
Dit soort groepen zou volgens de prins ”dankzij nieuwe technologieën verder vooruit kunnen komen”.

”We moeten absoluut voorkomen dat deze mensen definitief buiten de boot van de informatiesamenleving vallen”, zo gaf hij aan tegenover een grote groep hoogwaardigheidsbekleders, onder wie burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam, voormalig Shell-topman Jeroen van der Veer en verschillende bestuurders uit de Nederlandse financiële sector.

Lees meer op Nu.nl

Lees hier de hele speech van Kroonprins Willem Alexander

Laat een reactie achter

Reacties die geplaatst worden zonder in te loggen, worden eerst goedgekeurd door de redactie.